Zemra më e vogël artificiale në Botë që u vendos në foshnjën 16-muajsh
2 posters
Faqja 1 e 1
Zemra më e vogël artificiale në Botë që u vendos në foshnjën 16-muajsh
Një zemër artificiale më e vogla që është vendosur ndonjëherë deri sot, mundi të shpëtojë një foshnje 16-muajsh, që në vazhdim ju nënshtrua operacionit për transplatin e zemrës, u bë sot i njohur nga spitali i njohur Bambino Gesu të Romës.
Në Mars spitali Bambino Gesu vendosi për herë të parë zemrën më të vogel artificiale që është venë ndonjehërë thotë Antonio Amonteo, një nga drejtuesit e spitalit. Foshnja vuante nga miokardit, dhe një infeksion serioz të sistemit artificial që u implantua më parë.
Gjatë pritjes për donacionin e një organi për transplantim, foshnja nuk do kishte mbjetuar nëse nuk i ishte vënë pajisja eksperimentale e dërguar nga Instituti kombëtar Amerikan i Shëndetit.(NIH).
Pajisja peshonte 11 gramë, e përberë nga një pompë titani. Impanti zgjati 8 orë sepse ishte jashzakonisht komplekse. Pas 13 ditësh transplanti i zemrës mundi të japë rezultatet funksionale me sukses.
Gati 2 muaj pas operacionit, shëndeti i fëmijes është në gjendje të shkelqyer, deklaron profesori Amonteo.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Zemra më e vogël artificiale në Botë që u vendos në foshnjën 16-muajsh
te pakten mire qe qenka gjet derman per femijen e gjore
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34