GATIMI I PESHKUT DHE PRODHIMEVE TE DETIT
Faqja 1 e 1
GATIMI I PESHKUT DHE PRODHIMEVE TE DETIT
GATIMI I KALLAMAREVE
NQS JANE TE VEGJEL
NE FURRE (ESHTE E SHPEJTE)
KALLAMARET PRITEN NE COPA TE VOGLA DHE I LEME MENJANE.
NE
NJE TENXHERE OSE TIGAN ME VAJ ULLIRI SKUQEN NJA TRE KOKRRA
QEPE DERISA TE ZVERDHEN, PASTAJ HIDHEN KALLAMARET. KAURDISEN EDHE
PAK, PASTAJ I HIDHET PAK MIELL, ME PAS DOMATE TE GRIRA,
VERE TE KUQE, KRIPE, PIPER, GJETHE DAFINE, PASI TE KETE AVULLUAR
VERA PAK SHTOHET EDHE UJE SA TE MBULOHEN, PERZIHET DHE HIDHET
NE NJE TAVE. PIQET NE FURRE DERISA TE NGELET ME PAK LENG. NE
FUND I SHTOHET EDHE MAJDANOZ.KALLAMARE TE SKUQUR
NE NJE TAS RRIHEN
VEZET NJA 3 KOKRRA, I HIDHET KRIPE, PIPER, DHE MAJDANOZ
MJAFTUESHEM SE KY I JEP SHIJE SHUME. KALLAMARET E PRERA NE
RRIPA KALOHEN NE MIELL, ZHYTEN NE MASEN ME VEZE DHE SKUQEN
NE VAJ TE NXEHTE, KUJDES MOS THAHEN SHUME. SHOQEROHEN ME
PATATE TE SKUQURA,
PO NE TE NJEJTEN MENYRE UNE GATUAJ EDHE
MERLUC TE QERUAR NGA HALAT E TE PRERE NE COPA.KALLAMARE TE MBUSHUR
DUHET TE JENE PAKSA TE MEDHENJ
PER MBUSHJEN ESHTE MIRE TE KESH EDHE KARKALECA,
PO PO SHKRUAJ ATE TRADICIONALEN
KALLAMARET MBAHEN ASHTU SIC JANE, SI QESKA.DHE RRESHTOHEN NE TAVE.
KEMBET U PRITEN NE COPA TE VOGLA.
NE
NJE TENXHERE ME VAJ ULLIRI KAURDISET QEPA SA TE MARRE NGJYRE
TE VERDHE, U SHTOHEN KEMBET E KALLAMAREVE, HUDHRA TE GRIRA NJA
6-7 THELPINJ, KRIPE, PIPER, DOMATE TE GRIRA, KAURDISEN MIRE DHE NE
FUND U SHTOHET ORIZ. GJATE PERZIERJES U SHTOHET UJE PAK NGA PAK
PER ZIERJEN E ORIZIT, NE FUND I HIDHET MAJDANOZ I GRIRE OSE
NENEXHIK I GRIRE. ME KETE MASE MBUSHEN KALLAMARET SI SPECAT,
PERGATITET EDHE NJE SALCE DOMATEJE. THJESHT QEPE E DOMATE DHE
U HIDHET SIPER KALLAMAREVE I HIDHET DHE NJE GOTE UJE DHE
FUTEN NE FURRE DUKE I KTHYER QE TE BEHEN NGA TE GJITHA ANET
ME KUJDES.KALLAMARE ME ORIZ SHUME E SHPEJTE
PRITEN KALLAMARET NE COPA TE VOGLA ME GJITHE KEMBET.
OHEN KALLAMARET, VAZHDON KAURDISJA, HIDHET ORIZI DHE KAURDISET
ME KALLAMARET DHE NE FUND SHTOHET UJI PAK E NGA PAK (MASA
1:2 ME ORIZIN) HIDHET KRIPE PAK FARE PIPER DHE LIHET NE
ZJARRIN ME TE ULET. KAQ.
NE NJE TENXHERE ME VAJ ULLIRI SKUQET NJE KOKERR QEPE DERISA TE ZVERDHET. SHT
NQS JANE TE VEGJEL
NE FURRE (ESHTE E SHPEJTE)
KALLAMARET PRITEN NE COPA TE VOGLA DHE I LEME MENJANE.
NE
NJE TENXHERE OSE TIGAN ME VAJ ULLIRI SKUQEN NJA TRE KOKRRA
QEPE DERISA TE ZVERDHEN, PASTAJ HIDHEN KALLAMARET. KAURDISEN EDHE
PAK, PASTAJ I HIDHET PAK MIELL, ME PAS DOMATE TE GRIRA,
VERE TE KUQE, KRIPE, PIPER, GJETHE DAFINE, PASI TE KETE AVULLUAR
VERA PAK SHTOHET EDHE UJE SA TE MBULOHEN, PERZIHET DHE HIDHET
NE NJE TAVE. PIQET NE FURRE DERISA TE NGELET ME PAK LENG. NE
FUND I SHTOHET EDHE MAJDANOZ.KALLAMARE TE SKUQUR
NE NJE TAS RRIHEN
VEZET NJA 3 KOKRRA, I HIDHET KRIPE, PIPER, DHE MAJDANOZ
MJAFTUESHEM SE KY I JEP SHIJE SHUME. KALLAMARET E PRERA NE
RRIPA KALOHEN NE MIELL, ZHYTEN NE MASEN ME VEZE DHE SKUQEN
NE VAJ TE NXEHTE, KUJDES MOS THAHEN SHUME. SHOQEROHEN ME
PATATE TE SKUQURA,
PO NE TE NJEJTEN MENYRE UNE GATUAJ EDHE
MERLUC TE QERUAR NGA HALAT E TE PRERE NE COPA.KALLAMARE TE MBUSHUR
DUHET TE JENE PAKSA TE MEDHENJ
PER MBUSHJEN ESHTE MIRE TE KESH EDHE KARKALECA,
PO PO SHKRUAJ ATE TRADICIONALEN
KALLAMARET MBAHEN ASHTU SIC JANE, SI QESKA.DHE RRESHTOHEN NE TAVE.
KEMBET U PRITEN NE COPA TE VOGLA.
NE
NJE TENXHERE ME VAJ ULLIRI KAURDISET QEPA SA TE MARRE NGJYRE
TE VERDHE, U SHTOHEN KEMBET E KALLAMAREVE, HUDHRA TE GRIRA NJA
6-7 THELPINJ, KRIPE, PIPER, DOMATE TE GRIRA, KAURDISEN MIRE DHE NE
FUND U SHTOHET ORIZ. GJATE PERZIERJES U SHTOHET UJE PAK NGA PAK
PER ZIERJEN E ORIZIT, NE FUND I HIDHET MAJDANOZ I GRIRE OSE
NENEXHIK I GRIRE. ME KETE MASE MBUSHEN KALLAMARET SI SPECAT,
PERGATITET EDHE NJE SALCE DOMATEJE. THJESHT QEPE E DOMATE DHE
U HIDHET SIPER KALLAMAREVE I HIDHET DHE NJE GOTE UJE DHE
FUTEN NE FURRE DUKE I KTHYER QE TE BEHEN NGA TE GJITHA ANET
ME KUJDES.KALLAMARE ME ORIZ SHUME E SHPEJTE
PRITEN KALLAMARET NE COPA TE VOGLA ME GJITHE KEMBET.
OHEN KALLAMARET, VAZHDON KAURDISJA, HIDHET ORIZI DHE KAURDISET
ME KALLAMARET DHE NE FUND SHTOHET UJI PAK E NGA PAK (MASA
1:2 ME ORIZIN) HIDHET KRIPE PAK FARE PIPER DHE LIHET NE
ZJARRIN ME TE ULET. KAQ.
NE NJE TENXHERE ME VAJ ULLIRI SKUQET NJE KOKERR QEPE DERISA TE ZVERDHET. SHT
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Re: GATIMI I PESHKUT DHE PRODHIMEVE TE DETIT
Orata alla Pugliese ...Orata-Krapi
Per 4 persona duhen:
1-peshk krap 900g
2-djath i grire kackavall 50g
3-patate 4 kokrra
4-dy thelpinj hudhra
5-majdanoz , vaj ulliri , piper dhe kripe...
Grihet
ne menyre te imet majdanozi dhe hudhra,,,kurse patatet priten me feta
per se gjeri ...Ne nje tigan hedhim 4-5 luge gjelle me vaj ulliri dhe
kaverdisim majdanozin hudhrat dhe patatet e prera,,,Pasi te jene skuqur
pak patatet hedhim ne sugon e perfituar pak djath te grire kackavall
,,,Nga ana tjeter ngrohim pak uje ,,, ku perziejme kripen me piperin ,,,
ne kete menyre kemi bere brodon ...Marrim taven e furres dhe ne te
vendosim peshqit e lare ,,, duke i mbushur brenda me gjysmen e sugos
majdanoz-hudhra-patate,,, ndersa pjesen tjeter te sugos e hapim ne tave
perreth peshqeve ... here pas here tashme ne furre ,,, lagim peshqit me
brodon e bere me pare kripe-piper ne menyre qe mos thahet siperfaqja e
peshkut...
Koha e pergatitjes rreth nje ore ...Seviret me feta limoni
,,, per estetike i hidhet dhe pak majdanoz siper pjates dhe shoqerohet
me vere te bardhe ...
Ju befte mire !!!http://www.sutramatzesu.it/images/cucina/oratacartoccio01.jpghttp://themasterofcook.files.wordpress.com/2009/05/orata-al-forno.jpg
Per estetike mund ti shtoni edhe copa te vogla specash te fresketa te
prera ne copa te vogla ,,, ose mund te shtoni edhe kokrra ulliri ...
Per 4 persona duhen:
1-peshk krap 900g
2-djath i grire kackavall 50g
3-patate 4 kokrra
4-dy thelpinj hudhra
5-majdanoz , vaj ulliri , piper dhe kripe...
Grihet
ne menyre te imet majdanozi dhe hudhra,,,kurse patatet priten me feta
per se gjeri ...Ne nje tigan hedhim 4-5 luge gjelle me vaj ulliri dhe
kaverdisim majdanozin hudhrat dhe patatet e prera,,,Pasi te jene skuqur
pak patatet hedhim ne sugon e perfituar pak djath te grire kackavall
,,,Nga ana tjeter ngrohim pak uje ,,, ku perziejme kripen me piperin ,,,
ne kete menyre kemi bere brodon ...Marrim taven e furres dhe ne te
vendosim peshqit e lare ,,, duke i mbushur brenda me gjysmen e sugos
majdanoz-hudhra-patate,,, ndersa pjesen tjeter te sugos e hapim ne tave
perreth peshqeve ... here pas here tashme ne furre ,,, lagim peshqit me
brodon e bere me pare kripe-piper ne menyre qe mos thahet siperfaqja e
peshkut...
Koha e pergatitjes rreth nje ore ...Seviret me feta limoni
,,, per estetike i hidhet dhe pak majdanoz siper pjates dhe shoqerohet
me vere te bardhe ...
Ju befte mire !!!http://www.sutramatzesu.it/images/cucina/oratacartoccio01.jpghttp://themasterofcook.files.wordpress.com/2009/05/orata-al-forno.jpg
Per estetike mund ti shtoni edhe copa te vogla specash te fresketa te
prera ne copa te vogla ,,, ose mund te shtoni edhe kokrra ulliri ...
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Receta gatimi
» Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
» Dënohet për mbytje të peshkut të dashurës
» VAJI I PESHKUT PËRMIRËSON TË FOLURIT DHE SJELLJET E FËMIJËVE
» Vaji i peshkut dhe aspirina kundër dhimbjeve të artritit
» Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
» Dënohet për mbytje të peshkut të dashurës
» VAJI I PESHKUT PËRMIRËSON TË FOLURIT DHE SJELLJET E FËMIJËVE
» Vaji i peshkut dhe aspirina kundër dhimbjeve të artritit
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi