Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Hitleri, një mbrojtës i të drejtave të njeriut? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Hitleri, një mbrojtës i të drejtave të njeriut? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hitleri, një mbrojtës i të drejtave të njeriut?

2 posters

Shko poshtë

Hitleri, një mbrojtës i të drejtave të njeriut? Empty Hitleri, një mbrojtës i të drejtave të njeriut?

Mesazh nga Emona Mon 2 Jul 2012 - 0:19

Hitleri, një mbrojtës i të drejtave të njeriut? Adolf_hitler-300x252

Sondazhi shokues në shkollat gjermane: gjysma e studentëve nuk e dinë kush ishte Führer dhe një e treta e tyre mendojnë se ka qenë një demokrat

Një kërkim i drejtuar nga Klaus Schroeder, profesor i shkencave politike në universitetin e Berlinit ka nxjerrë rezultate vërtetë të çuditshme. “Ndoshta duhet të shtojmë leksionet për historinë bashkëkohore dhe të zvogëlojmë ato që kanë të bëjnë me epokat e tjera”, – është shprehur pas sondazhit profesori.

Kjo, për faktin se në përfundimi të studimit, u arrit të kuptohej se gjysma e studentëve gjermanë të shkollave të mesme nuk e dinë se Hitleri ishte një diktator, ndërsa një e treta e tyre mendojnë se ai ka mbrojtur të drejtat e njeriut. Ndërkohë, 4 nga dhjetë studentë mendonin se diktatura dhe demokracia ishin e njëjta gjë. “Demokraci apo diktaturë? Është e njëjta gjë!” Pikërisht ky është titulli kryesor i një prej gazetave gjermane që dha e para lajmin për sondazhin e kryer tek plot 7400 nxënës gjermanë të shkollave të mesme.

Sipas profesor Schroeder, nxënësit duhet të çohen më shpesh që të vizitojnë vendet simbolike dhe historike të shtetit të tyre. Një nismë kjo, që në fakt bie ndesh më vendimin e pak kohëve më parë të federatës gjermane të futbollit e cila vendosi të çonte vetëm një delegacion të reduktuar dhe jo të gjithë skuadrën kombëtare për të vizituar ish-kampin e përqendrimit nazist në Auschwitz.
30 qershor 2012 (gazeta-Shqip.com)

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Hitleri, një mbrojtës i të drejtave të njeriut? Empty Re: Hitleri, një mbrojtës i të drejtave të njeriut?

Mesazh nga Anakonda Sat 27 Oct 2012 - 7:12

Pallavra te ishte Hitleri mbrojtes i te drejtave te njeriut nuk i shfaroste cifutet ne nje menyr te dhunshme si te ishin insekte dhe jo njerez te pafajshem
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye