Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Rindërtimi i tingujve përmes imazhit ringjall regjistrimin më të vjetër People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Rindërtimi i tingujve përmes imazhit ringjall regjistrimin më të vjetër People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rindërtimi i tingujve përmes imazhit ringjall regjistrimin më të vjetër

2 posters

Shko poshtë

Rindërtimi i tingujve përmes imazhit ringjall regjistrimin më të vjetër Empty Rindërtimi i tingujve përmes imazhit ringjall regjistrimin më të vjetër

Mesazh nga Emona Mon 2 Jul 2012 - 0:24

Teknologjia moderne, sipas të gjitha gjasave, mund të ketë arritur të ringjallë regjistrimin më të vjetër të botës në një disk gramafoni, duke u nisur nga një foto e shtypur në një revistë që i përket vitit 1890.
Studiuesit në Universitetin e Indianës, në fakt, kanë përdorur një sistem të kompjuterizuar për skanuar imazhin e një disku gramafoni, duke përdorur më pas një softuer të veçantë për rindërtimin e tingullit që ai mund të ketë prodhuar.

Siç thuhet në një deklaratë të universitetit, regjistrimi i në fjalë i takon pikërisht ‘babait’ të gramafonit, shpikësit gjerman Emile Berliner, i cili në regjistrimin në fjalë, që mendohet të jetë unik dhe i pari, me zë të ulët lexon një baladë të shkrimtarit klasik gjerman Shiler.

Sipas studiuesve, për ta ka qenë një surprizë shumë e bukur kur janë ndeshur me studimin e parë në botë për regjistrimit në gramafon, i botuar në një revistë shumë të vjetër në një bibliotekë. Kjo, pasi edhe më parë, përmes programeve të specializuara kompjuterike, ata kishin arritur të rindërtoni tingujt duke u nisur nga imazhi i disqeve dhe ky ishte një moment për të mos u humbur. Në rastin konkret flitet për diçka me të vërtetë të veçantë, pasi siç shprehen kërkuesit, ka shumë mundësi që të bëhet fjalë për regjistrimin e parë në histori përmes gramafonit.
29 qershor 2012 (gazeta-Shqip.com)

Rindërtimi i tingujve përmes imazhit ringjall regjistrimin më të vjetër Emile_berliner-shpikesi-i-gramafonit-300x243

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Rindërtimi i tingujve përmes imazhit ringjall regjistrimin më të vjetër Empty Re: Rindërtimi i tingujve përmes imazhit ringjall regjistrimin më të vjetër

Mesazh nga Anakonda Fri 9 Nov 2012 - 5:45

interesante kjo lol
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time