Homo erectus: I pari që “pushtoi” Botën
3 posters
Faqja 1 e 1
Homo erectus: I pari që “pushtoi” Botën
Është qenia më e hershem njerëzore!
Homo erectus, kishte shumë ngjashmëri anatomike me njeriun modern: këmbë të gjata, duar të shkurtra dhe mbi së gjithash tru të madh.
E megjithatë nuk disponohen më shumë të dhëna rreth tij.
Por vitet e fundit, citon alb-observer.com, janë diktuar gjurmë të prezencës së tij, të cilat kanë venë në dilemë shkencëtarët.
Gjetjet e reja, ushqejnë teori të cilat përmbysin klasifikimin historik dhe krijojnë shumë dilema për pemlën gjenetike të njeriut.
a) Mbizotëroi në gjithë botën, kishte kontrollin e zjarrit dhe gatuante.
b) Krijojë mjete lundrimi dhe çau oqeanet.
c) U shfaq për herë të parë në Azi.
Homo erectus (Njeriu në Këmbë), shfaq një interes të madh në pemën gjenetike të racave njerëzore.
Karakterizohet si një hap i madh në zhvillimin e njeriut, pasi i ngjanë anatomisë dhe anës teknike të njeriut modern.
Truri i tij është më i madh se i atyre të specieve stërgjyshore.
Fosile të Homo erectus dhe vegla të përdorur prej tyre, kanë dalë në dritë kohët e fundit në Europë dhe në Azi, të cilat na zbulojnë shumë sekrete të kushërinjve tanë të largët.
Paleontologët i njihnin specifikat dhe cilësitë që e bëjnë atë të jetë paraardhësi ynë, por nuk kishin njohuri se kur u krye Hapi i madh.
Sipas teorisë klasike, Homo erectus u shfaq për herë të parë në Afrikë dhe më vonë kërceu në Europë dhe Azi.
Por, çmimi kohorë i gjetjeve të reja e përgënjeshtron teorinë klasike. Në Gjeorgji u zbuluan disa nga fosilet më të hershme të Homo erectus, të cilat të çojnë në konkluzionin se ata nuk u shfaqën për herë të parë në Afrikë, por në Azi dhe Europë./alb-observer.com/
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Homo erectus: I pari që “pushtoi” Botën
kshu si ky home eructus ke per ta marre burrin me kto mende qe ke.. se mu nuk me degjon..
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Si e pushtoi Android botën
» mixha knej pari
» “Te dua”: Eshte ai qe e thote i pari
» Na duhen së pari ide, së dyti ide, së treti ide..
» Messi “rremben” cdo rekord, i pari edhe per golat
» mixha knej pari
» “Te dua”: Eshte ai qe e thote i pari
» Na duhen së pari ide, së dyti ide, së treti ide..
» Messi “rremben” cdo rekord, i pari edhe per golat
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi