Ndryshimi i stinëve, ndikimi te seksi dhe shpërthimet në shtrat
Faqja 1 e 1
Ndryshimi i stinëve, ndikimi te seksi dhe shpërthimet në shtrat
Ikja e një stine dhe ardhja e një tjetre ka ndikim të madh te seksualitet dhe dëshira për të qenë bashkë me partnerin, pasi edhe raportet intime ndikohen nga stina.
Studimet e fundit tregojnë se seksualiteti në periudhën e vjeshtës shpërthen duke ndezur te çiftet një dëshirë të papërmbajtshme.
Profesor Till Roenneberg, nga Baviera në Gjermani siç raporton noa, tregon se ky fenomen ka një lidhje të ngushtë me ndryshimi ne stinëve.
Nëse për një pjesë vjeshta shkakton mërzi dhe shenja depresioni për pjesën më të madhe të njerëzve shton dëshirën seksuale dhe prodhon më shumë hormon lumturie, i njohur si dopamina.
Sipas Till thuhet se është pikërisht ky hormon që në stinën e vjeshtës i shtyn partnerët në krahët e njeri tjetrit në dëshira të papërmbajtshme në shtrat dhe kontakte trupore.
Studimet e fundit tregojnë se seksualiteti në periudhën e vjeshtës shpërthen duke ndezur te çiftet një dëshirë të papërmbajtshme.
Profesor Till Roenneberg, nga Baviera në Gjermani siç raporton noa, tregon se ky fenomen ka një lidhje të ngushtë me ndryshimi ne stinëve.
Nëse për një pjesë vjeshta shkakton mërzi dhe shenja depresioni për pjesën më të madhe të njerëzve shton dëshirën seksuale dhe prodhon më shumë hormon lumturie, i njohur si dopamina.
Sipas Till thuhet se është pikërisht ky hormon që në stinën e vjeshtës i shtyn partnerët në krahët e njeri tjetrit në dëshira të papërmbajtshme në shtrat dhe kontakte trupore.
T_o_n_i- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Tirane
Postime : 18036
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/05/2009
Similar topics
» Kolesteroli ndryshon gjatë stinëve
» Britania, shpërthimet diellore dhe vullkanet – kërcënime kombëtare
» CIKËL ME POEZI NGA LIBRI "SINFONITË E STINËVE"
» Ne jemi ndryshimi – Perpara
» Të dua, e të kam xhan, cfarë ndryshimi ka?
» Britania, shpërthimet diellore dhe vullkanet – kërcënime kombëtare
» CIKËL ME POEZI NGA LIBRI "SINFONITË E STINËVE"
» Ne jemi ndryshimi – Perpara
» Të dua, e të kam xhan, cfarë ndryshimi ka?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi