Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Për trashje ka faj bakteri - zgjidhja është ndryshimi i ushqimit   People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Për trashje ka faj bakteri - zgjidhja është ndryshimi i ushqimit   People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Për trashje ka faj bakteri - zgjidhja është ndryshimi i ushqimit

Shko poshtë

Për trashje ka faj bakteri - zgjidhja është ndryshimi i ushqimit   Empty Për trashje ka faj bakteri - zgjidhja është ndryshimi i ushqimit

Mesazh nga Alberti Wed 9 Jan 2013 - 10:46

Për trashje ka faj bakteri - zgjidhja është ndryshimi i ushqimit

Shkencëtarët besojnë që me ushqyerje mund të ndikojmë në nivelin e mikrobeve në zorrë, dhe kështu edhe në peshën trupore. Kjo do t'ua lehtësonte humbjen e kilogramëve njerëzve të trashë.
Trashja nuk është pasojë e ngrënies së tepërt ose ushtrimeve të pamjaftueshme, por baktereve, ka vërtetuar studimi i Universitetit kinez Shanghai Jiaotong. Kështu ushqimi cili ndryshon raportin e mikrobeve në stomak mund të ndikojë në kilogramët e grumbulluar, shkruan Daily Mail.
Shkencëtarët kanë studiuar se në ç'mënyrë reagoj në minjtë në bakterin njerëzor, enterobacter, ndërsa minjtë të cilëve u është injektuar bakteri, brenda një kohe të shkurtër janë bërë të trashë. Enterobacter lidhet me trashjen sepse në nivele jashtëzakonisht të larta është gjetur në zorrët e personave jashtëzakonisht të trashë.
Përveç se në minj, ekipi shkencor e ka kryer eksperimentin edhe në njerëz. Kështu, një pacienti ia kanë ndryshuar, në tërësi ushqimin. Pacienti ka ngrënë vetëm drithëra të papërpunuara dhe probiotikë dhe ka humbur 28.5 kilogramë, ndërsa shkencëtarët konsiderojnë që me ndryshimin e ushqimit është reduktuar niveli baktereve në zorrë.
Numri i personave të trashë nga viti 1980 është dyfishuar dhe vlerësohet që në botë jetojnë më shumë se 500 milionë njerëz të trashë. /Telegrafi/

Alberti
Legjendë
Legjendë

Postime Postime : 41743
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha Mosha : 36
Hobi Hobi : Tenisi

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: