Mish viçi me kikirikë
2 posters
Faqja 1 e 1
Mish viçi me kikirikë
* 600 gr mish viçi
* 100 gr kikirikë
* 1 kokë qepë
* sos soje
* 1 lugë niseshte
* 2-3 lugë salcë domatesh (keçap djegës)
* 1 vezë
* 1 copë kastravec
* 1 lugë kafeje sheqer
* 1 kub supë e gatshme
* vaj, kripë dhe piper i zi.
Gatimi
Mishin e presim në copë sikur për gullash dhe mbi të hedhim kripë. Shtojmë edhe një të bardhë të vezës dhe përziejmë.
Në tenxheren me ujë të valuar e vëmë kubin e supës së gatshme të viçit. E grijmë gjysmën e qepës.
Kastravecin e presim në copë të holla e të gjata. Në tavën vëmë vaj për t'u nxehur, pastaj hedhim kikirikët për skuqje. Pasi skuqen kikirikët, tavën e largojmë nga zjarri dhe kikirikët i nxjerrim nga tava. Tavën e kthejmë në zjarr dhe shtojmë në të vaj.
Në enën me mish shtojmë disa lugë niseshte të zbutur në ujë dhe mishin e vëmë në tavë për skuqje. Pas një kohe të shkurtër, tavën e heqim nga zjarri dhe përmbajtjen nga tava e derdhim në një enë nëpërmjet kullojës. Tavën e kthejmë në zjarr dhe në të e kthejmë lëngun që u kullua nga mishi. Në tavë i vëmë copët e kastravecit, mishin dhe kikirikët e skuqur dhe përziejmë.
Në një enë të thellë e vëmë soja sosin, qepën e grirë, verën e bardhë dhe niseshtenë e zbutur të mbetur. Përziejmë dhe shtojmë një lugë keçap djegës. Edhe këtë përmbajtje e shtojmë në tavën në zjarr. Përziejmë dhe e largojmë tavën nga zjarri.
Në pjatën për servirje vëmë oriz të zier në formë kurore. Në mes të kurorës vëmë nga mishi i viçit me kikirikë. Qepën e mbetur, të prerë në feta të holla, e rendisim në dy skajet e pjatës për servirje.
Në disa vende, mbi orizin hedhin keçap djegës. Zbukurimin e përfundojmë me degë nenexhiku në mes të pjatës.
* 100 gr kikirikë
* 1 kokë qepë
* sos soje
* 1 lugë niseshte
* 2-3 lugë salcë domatesh (keçap djegës)
* 1 vezë
* 1 copë kastravec
* 1 lugë kafeje sheqer
* 1 kub supë e gatshme
* vaj, kripë dhe piper i zi.
Gatimi
Mishin e presim në copë sikur për gullash dhe mbi të hedhim kripë. Shtojmë edhe një të bardhë të vezës dhe përziejmë.
Në tenxheren me ujë të valuar e vëmë kubin e supës së gatshme të viçit. E grijmë gjysmën e qepës.
Kastravecin e presim në copë të holla e të gjata. Në tavën vëmë vaj për t'u nxehur, pastaj hedhim kikirikët për skuqje. Pasi skuqen kikirikët, tavën e largojmë nga zjarri dhe kikirikët i nxjerrim nga tava. Tavën e kthejmë në zjarr dhe shtojmë në të vaj.
Në enën me mish shtojmë disa lugë niseshte të zbutur në ujë dhe mishin e vëmë në tavë për skuqje. Pas një kohe të shkurtër, tavën e heqim nga zjarri dhe përmbajtjen nga tava e derdhim në një enë nëpërmjet kullojës. Tavën e kthejmë në zjarr dhe në të e kthejmë lëngun që u kullua nga mishi. Në tavë i vëmë copët e kastravecit, mishin dhe kikirikët e skuqur dhe përziejmë.
Në një enë të thellë e vëmë soja sosin, qepën e grirë, verën e bardhë dhe niseshtenë e zbutur të mbetur. Përziejmë dhe shtojmë një lugë keçap djegës. Edhe këtë përmbajtje e shtojmë në tavën në zjarr. Përziejmë dhe e largojmë tavën nga zjarri.
Në pjatën për servirje vëmë oriz të zier në formë kurore. Në mes të kurorës vëmë nga mishi i viçit me kikirikë. Qepën e mbetur, të prerë në feta të holla, e rendisim në dy skajet e pjatës për servirje.
Në disa vende, mbi orizin hedhin keçap djegës. Zbukurimin e përfundojmë me degë nenexhiku në mes të pjatës.
Re: Mish viçi me kikirikë
700 gr mish vici
1 qepe
1 pras( jo bishtat)
3 karrota
2 dega selino
2 kunguj te vegjel
1 patate
2 domate,,vaj ulliri,,kripe pipere
PREGATITJA
Presim
mishin ne copa te vogla dhe e vendosim te ziej me uje te bollshem
,,,marrim perimet dhe i presim ne copa te vogla dhe i skuqim te gjitha
ne nje tenxhere tjeter bashke
pervec domates
Skuqen per
5-6 minuta dhe pastaj hedhim domaten e perziejme 2-3 here marrim
mishin qe ziem dhe e hedhim tek perimet me gjithe lengun
hedhim piperin dhe i leme te zien me ngadale nuk don qe te kete shume leng dhe jo e thate eshte shume e shishme ju befte mire
1 qepe
1 pras( jo bishtat)
3 karrota
2 dega selino
2 kunguj te vegjel
1 patate
2 domate,,vaj ulliri,,kripe pipere
PREGATITJA
Presim
mishin ne copa te vogla dhe e vendosim te ziej me uje te bollshem
,,,marrim perimet dhe i presim ne copa te vogla dhe i skuqim te gjitha
ne nje tenxhere tjeter bashke
pervec domates
Skuqen per
5-6 minuta dhe pastaj hedhim domaten e perziejme 2-3 here marrim
mishin qe ziem dhe e hedhim tek perimet me gjithe lengun
hedhim piperin dhe i leme te zien me ngadale nuk don qe te kete shume leng dhe jo e thate eshte shume e shishme ju befte mire
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Sa më pak mish të kuq për të jetuar sa më gjatë
» Si të keni mish të fortë të dhëmbëve?
» Mish i rrahur i çastit (eskallop) me kunguj ose patëllxhanë
» Mish balene në menynë e Parlamentit Kanadez
» Pite me mish ketri specialitet në New York
» Si të keni mish të fortë të dhëmbëve?
» Mish i rrahur i çastit (eskallop) me kunguj ose patëllxhanë
» Mish balene në menynë e Parlamentit Kanadez
» Pite me mish ketri specialitet në New York
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi