Si të stërvitim trurin për t’u bërë me inteligjentë
3 posters
Faqja 1 e 1
Si të stërvitim trurin për t’u bërë me inteligjentë
Të mbash trurin të stërvitur ngadalëson rënien pmvarsisht moshës. Por si t’I bëni gjimnastikë në mënyrë të thjeshtë dhe praktike? Mjafton të jeni kuriozë.
Çdo herë që bëjmë një pyetje që interesohemi për gjëra të ndryshme nga ato të zakonshmet, neuronet aktivizohen dhe lidhen ndërmjet tyre me pak fjalë stërviten. Rezultati: bëhemi më inetligjentë dhe truri qëndron I ri për një kohë të gjatë.
Për të bërë më të fortë lidhjen ndërmjet neuroneve mjafton të bëjmë këto ushtrime.
Provoni aktivitete, interesa, disiplina të reja.
Bëni shumë pyetje, kërkoni nëpër fjalorë domethëniet e fjalëve që nuk njihni.
Mundohuni të njihni vende të reja.
Eksperimentoni zgjidhje të reja të ndryshme nga të zakonshmet, për shembull në kuzhinë provoni receta të reja.
Lexoni shumë dhe nga gjithçka, libra, revista, gazeta, informacione në internet./albmirror.com/
Çdo herë që bëjmë një pyetje që interesohemi për gjëra të ndryshme nga ato të zakonshmet, neuronet aktivizohen dhe lidhen ndërmjet tyre me pak fjalë stërviten. Rezultati: bëhemi më inetligjentë dhe truri qëndron I ri për një kohë të gjatë.
Për të bërë më të fortë lidhjen ndërmjet neuroneve mjafton të bëjmë këto ushtrime.
Provoni aktivitete, interesa, disiplina të reja.
Bëni shumë pyetje, kërkoni nëpër fjalorë domethëniet e fjalëve që nuk njihni.
Mundohuni të njihni vende të reja.
Eksperimentoni zgjidhje të reja të ndryshme nga të zakonshmet, për shembull në kuzhinë provoni receta të reja.
Lexoni shumë dhe nga gjithçka, libra, revista, gazeta, informacione në internet./albmirror.com/
Nella- WebMaster
- Postime : 195
Gjinia :
Anëtarësuar : 10/01/2013
Mosha : 34
Re: Si të stërvitim trurin për t’u bërë me inteligjentë
edhe une keshtu mendoj,,,por kam gabime se e teproj nganjehere me studime dhe me dhemb koka,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
Re: Si të stërvitim trurin për t’u bërë me inteligjentë
Lexoni shumë dhe nga gjithçka, libra, revista, gazeta, informacione në internet.....KET PUN BEJ UN SKOM QME BO TJETER
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Greqi, Papandreu: Kam bërë gabime, kemi bërë gabime
» Dymbëdhjetëvjeçarja më inteligjente se Ajnshtajni
» Ëndërrimtarët, tipa më inteligjentë
» Robot inteligjentë 100% shqiptarë