Mos i lani dhëmbët menjëherë pas ngrënies
3 posters
Faqja 1 e 1
Mos i lani dhëmbët menjëherë pas ngrënies
Larja e dhëmbëve brenda gjysmë ore pas ngrënies mund të çojë në shkatërrimin më të shpejtë të smaltit të dhëmbëve dhe si pasojë dëmtimin e tyre.
Nëse një person ha ushqime ose pi pije të tjera të ëmbla ose të gazuara, duhet të presë një kohë para se t’i pastrojë dhëmbët. Kjo sepse, acidi që përmbajnë këto ushqime dhe pije gërryejnë smaltin e dhëmbëve.
Në qoftë se personi lan dhëmbët menjëherë pas pijeve dhe ushqimeve që përmbajnë këto substanca gërryese, ato depërtojnë në shtresat më të thella të strukturës së dhëmbëve, gjë kjo që çon në akumulimin e grimcave të ushqimit në vrimën e krijuar dhe në prishjen e dhëmbëve.
Nëse një person ha ushqime ose pi pije të tjera të ëmbla ose të gazuara, duhet të presë një kohë para se t’i pastrojë dhëmbët. Kjo sepse, acidi që përmbajnë këto ushqime dhe pije gërryejnë smaltin e dhëmbëve.
Në qoftë se personi lan dhëmbët menjëherë pas pijeve dhe ushqimeve që përmbajnë këto substanca gërryese, ato depërtojnë në shtresat më të thella të strukturës së dhëmbëve, gjë kjo që çon në akumulimin e grimcave të ushqimit në vrimën e krijuar dhe në prishjen e dhëmbëve.
T_o_n_i- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Tirane
Postime : 18036
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/05/2009
Re: Mos i lani dhëmbët menjëherë pas ngrënies
KJO ESHTE E VLEFSHME NE RASTIN E DARKES , SE PER TE MENGJEZIT LAJI SA TE HAPESH SYTE
juba- I/e Regjistruar
- Postime : 5
Gjinia :
Anëtarësuar : 10/02/2012
Mosha : 72
Similar topics
» Këto ushqime dëmtojnë dhëmbët
» Dhëmbët e qumështit mund të shërohen
» Sikur të fitonit 10 milion euro në llotari, a do e lenit punën që bëni menjëherë?!
» Kur i dëmtojmë dhëmbët më shpesh?
» Vetëvendosje: S’do t’ia thyejmë dhëmbët Thaçit
» Dhëmbët e qumështit mund të shërohen
» Sikur të fitonit 10 milion euro në llotari, a do e lenit punën që bëni menjëherë?!
» Kur i dëmtojmë dhëmbët më shpesh?
» Vetëvendosje: S’do t’ia thyejmë dhëmbët Thaçit
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi