Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Ndikimi i kalciumit në zemrën e femrave People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Ndikimi i kalciumit në zemrën e femrave People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ndikimi i kalciumit në zemrën e femrave

Shko poshtë

Ndikimi i kalciumit në zemrën e femrave Empty Ndikimi i kalciumit në zemrën e femrave

Mesazh nga Alberti Sun 17 Feb 2013 - 6:28

Ndikimi i kalciumit në zemrën e femrave

Femrat të cilat kanë nivel më të lartë të kalciumit në organizëm, kanë rrezik dy herë më të madh nga pësimi i sëmundjeve të zemrës në krahasim me ato të cilat kanë nivel normal.
Në studimin e ri, të cilin e kanë bërë studiuesit nga Universiteti i Upsalës në Suedi, theksohet se si konsumimi shtesë i kalciumit mund ta dëmtojë më shumë organizmin sesa t'i bëjë mirë atij, sidomos në rastin e "mbidozës".
Qindra mijëra femra të moshave mbi 50 vjeç, konsumojnë kalcium shtesë në mënyrë që ta parandalojnë paraqitjen e osteoporozës ose dobësimit të eshtrave. Por, studimi i ri zbulon se femrat që konsumojnë sasi dyfish më të larta sesa ajo e rekomanduara, kanë rrezik më të madh nga vdekja si rezultat i sëmundjeve kardiovaskulare.
Në studim kanë marrë pjesë 61.443 femra të moshave prej 50 vjeç e më shumë, ndërsa gjendja e tyre është ndjekur gjatë 19 vjetëve. Rezultatet kanë zbuluar se gjatë 19 vjetëve të fundit, 17 për qind e femrave që kanë marrë pjesë në studim kanë vdekur: 32 për qind nga sëmundjet kardiovaskulare, 16 për qind nga sëmundjet e zemrës dhe 8 për qind nga sulmi në tru.

Alberti
Legjendë
Legjendë

Postime Postime : 41743
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha Mosha : 36
Hobi Hobi : Tenisi

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: