Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Makaronat dhe sallata ulin rrezikun e infarktit People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Makaronat dhe sallata ulin rrezikun e infarktit People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Makaronat dhe sallata ulin rrezikun e infarktit

Shko poshtë

Makaronat dhe sallata ulin rrezikun e infarktit Empty Makaronat dhe sallata ulin rrezikun e infarktit

Mesazh nga T_o_n_i Sun 31 Mar 2013 - 7:45

Konsumi i vazhdueshëm i një pjate makaronash, shoqëruar me një sallatë, është në gjendje që të ulët ndjeshëm rrezikun për t’u goditur nga një infarkt.

Një studim i realizuar nga një grup ekspertësh arriti në përfundimin se konsumi i ushqimeve të pasura me fibra redukton me 7-10 për qind probabilitetin e prekjes nga sëmuret kardiovaskulare.

Gruri, orizi, frutat, dhe zarzavatat janë burimi kryesor i marrjes së fibrave për njeriun, prandaj është e rëndësishme që makaronat të jenë realizuar me miell gruri.

Lajthitë gjithashtu janë të pasura me fibra, ndonëse një pjesë të tyre janë të patretshme nga organizmi i njeriut.

Studimi i ekspertëve u bazua mbi vëzhgimet, në të cilat probabiliteti i prekjes nga sëmundje, u shqyrtua në disa grupe të ndryshëm njerëzish, të ndarë sipas zakonit të tyre në të ngrënë, midis viteve 1990-2012.

“Shumica e njerëzve nuk marrin nivelin e rekomanduar të fibrave, ndonëse ato ndikojnë në reduktimin e rrezikut të infarktit”, deklaroi ekspertja e Universitetit të Lidsit, autore e studimit.

“Duhet të edukojmë konsumatorët që t’i kushtojnë rëndësinë e duhur marrjes së përshtatshme të fibrave, duke i mësuar se çfarë është e dobishme për trupin e tyre”.
Masa e rekomanduar e fibrave në ditë është rreth shtatë gramë, një sasi e arritshme nëpërmjet konsumit të një pjate makaronash, me sallatë ose dy fruta në mungesë të sallatës.
T_o_n_i
T_o_n_i
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Tirane
Postime Postime : 18036
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 30/05/2009

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: