Gjenet e reja lidhen me mbipeshën
2 posters
Faqja 1 e 1
Një ekip i shkencëtarëve ndërkombëtarë ka zbuluar gjene të reja, që lidhen me rrezikun më të madh nga mbipesha, shkruan revista profesionale 'Nature Genetics'.
Në studim ishin përfshirë 260 mijë persona, ndërsa shkencëtarët kanë identifikuar 7 lokacione të gjeneve të lidhura me mbipeshën.
Përveç kësaj, janë zbuluar edhe 4 lokacione që lidhen me gjatësinë, si dhe janë vërtetuar zbulimet e studimeve të mëhershme për gjenet që kanë ndikim në masat trupore.
Mekanizmat gjenetikë, që shkaktojnë mbi peshë ekstreme, u ngjajnë shumë mekanizmave të lidhura me format më të buta të rritjes së masës trupore, thuhet në studim.
Një ekip i shkencëtarëve ndërkombëtarë ka zbuluar gjene të reja, që lidhen me rrezikun më të madh nga mbipesha, shkruan revista profesionale 'Nature Genetics'.
Në studim ishin përfshirë 260 mijë persona, ndërsa shkencëtarët kanë identifikuar 7 lokacione të gjeneve të lidhura me mbipeshën.
Përveç kësaj, janë zbuluar edhe 4 lokacione që lidhen me gjatësinë, si dhe janë vërtetuar zbulimet e studimeve të mëhershme për gjenet që kanë ndikim në masat trupore.
Mekanizmat gjenetikë, që shkaktojnë mbi peshë ekstreme, u ngjajnë shumë mekanizmave të lidhura me format më të buta të rritjes së masës trupore, thuhet në studim.
Alberti- Legjendë
- Postime : 41743
Gjinia :
Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha : 36
Hobi : Tenisi
Re: Gjenet e reja lidhen me mbipeshën
edhe ne nuk kujdesemi per shendetim,preferojm cigaren,kafen e alkoolin sesa tbejm stervitje na vjen turp se na shohin te tjeret
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën
» U ritakuan pas 65 vjeshtës dhe lidhën martesë
» Edhe 24 gjene lidhen me shkurtpamësinë
» Gjenet, fajtor për varësinë nga duhani