Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën

2 posters

Shko poshtë

Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën Empty Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën

Mesazh nga Alberti Thu 4 Apr 2013 - 11:03

Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën

Heqja e vëmendjes nga ushqimi, të cilin e konsumojnë lidhet me konsumim më të madh të kalorive, tërheqin vërejtjen shkencëtarët britanikë nga Universiteti i Liverpulit.
Në hulumtimin e tyre është vërtetuar se si për shembull shikimi i televizorit gjatë kohës së shujtës rezulton me zvogëlim të ndjenjës së ngopjes dhe në fund sjell deri te konsumimi dukshëm më i madh i kalorive.
Ky problem ka qenë më i theksuar te personat, që madje nuk kanë mbajtur mend se çfarë kanë ngrënë derisa kanë shikuar televizorin.
Mungesa e përqendrimit në shujtë ka rezultuar me konsumim më të madh të ushqimit edhe te pjesëmarrësit e hulumtimit, të cilët me vetëdije janë përpjekur që të konsumojnë sa më pak kalori, sepse kanë qenë në dietë.

Alberti
Legjendë
Legjendë

Postime Postime : 41743
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha Mosha : 36
Hobi Hobi : Tenisi

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën Empty Re: Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën

Mesazh nga Anakonda Thu 16 Oct 2014 - 19:24

Çka ndodh nëse më shumë se 4 orë qëndroni para TV?
Madhësia e germave: Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën Font_decrease Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën Font_enlarge
Shujtat para TV-së sjellin mbipeshën ShikimTV_445058697
Kardiologët brianez kanë vërtetuar se shikimi i televizorir ose ulja para kompjuterit më shumë se katër orë në ditë mund të shkaktojë dëmtim të zemrës, po edhe atak në zemër.

Studimet në lëminë e epidemiologjisë dhe mbrojtjes së shëndetit në Univeristetin e Londrës, për herë të parë janë marrë me hulumtimet e shikimit të TV dhe punës në kompjuter dhe sëmundjeve të zemrës.

"Analiza jonë ka treguar se nëse çdo ditë kaloni më shumë se 2 orë para ekranit, do të keni rrezik nga sëmundjet e zemrës. Megjithatëm njerëzit që kalojnë më shumë se 4 orë duke shikuar televizor ose punojnë në kompjuter kanë shanë 48% më shumë të vdesin nga çfardo lloj reziku, kurse 125% më shumë shanse të përjetojnë sulm në zemër.

Faktorët e rrezikut nuk zvoglohen pa marrë parasysh se a pini duhanin apo jo, apo hani ushqim të rregullt apo edhe bëni stërvitje. Edhe pse këso lloj studime shpesh nënvlersohen, ekziston rrezik i madh tek njerëzir që kërkojnë aksion të përgjithshëm" ka deklaruar profesor Emanule Stamatakis.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye