Mendja e shëndoshë në trup të shëndoshë
Faqja 1 e 1
Mendja e shëndoshë në trup të shëndoshë
Nxënësit të cilët janë në formë më të mirë trupore marrin not amë të mira në testet e njohurive- tregon një hulumtim i shkencëtarëve nga Universiteti i Kalifornisë.
Në studimin ku janë përfshirë 2.000 nxënës të shkollave fillore dhe të mesme, janë përdorur teste nga matematika, leximi dhe aftësitë e të folurit
Revista Journal of Pediatrics njofton se në lidhjen ndërmjet formës fizike dhe rezultateve në testet shkollore nuk kishin ndikuar faktorët e tillë, si mosha, statusi socio-ekonomik, gjinia apo prejardhja etnike e nxënësve. Porse në suksesin e tyre kishte pasur efekt vetëm gjendja e mirë fizike.
Në studimin ku janë përfshirë 2.000 nxënës të shkollave fillore dhe të mesme, janë përdorur teste nga matematika, leximi dhe aftësitë e të folurit
Revista Journal of Pediatrics njofton se në lidhjen ndërmjet formës fizike dhe rezultateve në testet shkollore nuk kishin ndikuar faktorët e tillë, si mosha, statusi socio-ekonomik, gjinia apo prejardhja etnike e nxënësve. Porse në suksesin e tyre kishte pasur efekt vetëm gjendja e mirë fizike.
Vizitor- Vizitor
Re: Mendja e shëndoshë në trup të shëndoshë
epo normal;mire pra sdo ta vras mendjen per te ndryshuar.Por do rrij keshtu sic jam.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Dashuri e shëndoshë
» Adoleshentja më e shëndoshë e botës
» Ukrainasja 90 cm lindi fëmijën e shëndoshë
» Burri më i shëndoshë i botës martohet