Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Presidenti i BE-së, vizitë në Ballkan People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Presidenti i BE-së, vizitë në Ballkan People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Presidenti i BE-së, vizitë në Ballkan

Shko poshtë

Presidenti i BE-së, vizitë në Ballkan Empty Presidenti i BE-së, vizitë në Ballkan

Mesazh nga Vizitor Fri 26 Mar 2010 - 12:31

Presidenti i Bashkimit Europian, Herman Van Rompuy do të vizitojë në maj të gjitha kryeqytetet e rajonit duke përfshirë dhe Tiranën zyrtare.

Turi i tij ballkanik merr shkas nga mospjesëmarrja në Konferencën e Berdos që u mbajt në Slloveni javën e kaluar.

“Unë do të zhvilloj një tur në të gjitha kryeqytetet e Ballkanit, cfarë shpresoj të jetë gjatë muajit maj. Mirëpres cdo iniciativë për bashkëpunim rajonal në Ballkanin Perëndimor dhe shpresoj që në konferencën e ardhshme të marrin pjesë të gjitha vendet e rajonit. Por sic e thashë do të vizitoj 7 apo 8 kryeqytetet e rajonit, për t'u përcjell atyre mesazhin tim kryesor se të gjithë kanë perspektive europiane, herët ose vonë”, është shprehur Van Rompuy.

Këtë deklaratë presidenti i BE-së e dha gjatë konferencës përmbyllëse të samitit 2 ditorë të krerëve të shteteve dhe qeverive europiane.

Kriza e borxhit grek, ndikimi i saj në monedhën e përbashkët euro dhe frika e përhapjes së këtij problemi në qeveritë e tjera të Eurozonës me financa të trazuara si Portugalia dhe Spanja, bëri të mundur që samiti europian të miratonte një mekanizëm financiar që synon të ndalojë krizën në Greqi.

Deklarata e përbashkët përfundimtare e 27 shteteve anëtare përmend “qeverisjen ekonomike” të BE-së.

Bëhet fjalë për kalimin e disa kompetencave ndaj Këshillit Europian, duke i lejuar Brukselit të monitorojë më mirë ekonomi të tilla si Greqia dhe të ndërhyjë për t'i treguar secilit vend sesi të menaxhojë borxhet kombëtare.
Anonymous
Vizitor
Vizitor

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi