Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Dosja “Jona Med” dorëzohet për hetime në EULEX People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Dosja “Jona Med” dorëzohet për hetime në EULEX People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dosja “Jona Med” dorëzohet për hetime në EULEX

Shko poshtë

Dosja “Jona Med” dorëzohet për hetime në EULEX Empty Dosja “Jona Med” dorëzohet për hetime në EULEX

Mesazh nga Alberti Fri 2 Jul 2010 - 5:18

Dosja “Jona Med” dorëzohet për hetime në EULEX Thumbnail.php?file=01_jona_med_13_395708736

Ministri i Shëndetësisë, Bujar Bokoshi ia ka dorëzuar hetuesve të EULEX-it dosjen e ashtuquajtur “Jona Med”, me të cilën Ministria e Shëndetësisë, në një kontest gjyqësor që kishte ngritur kjo kompani farmaceutike, ka humbur vitin e kaluar më shume se 1.4 milionë euro nga buxheti i saj. Bukoshi, duke pas shumë dyshime në zhvillimin e këtij procesi gjyqësor, ka kërkuar nga EULEX-i që “t’ia hedh edhe një sy” kësaj dosje kaq të “rëndë”, shkruan e përditshmja Zëri.

Ndonëse zyrtarë të EULEX-it nuk kanë preferuar të flasin për raste konkrete që kanë pranuar, dorëzimin e kësaj lënde tek organi i hetuesisë e ka konfirmuar për gazetën ministri Bukoshi.
“Është e vërtetë që e kemi dorëzuar dosjen ‘Jona Med’ me lutjen që të bëhet një investigim, pasi që duam të dimë se si ka shkuar ai proces”, tha Bukoshi.
Ai ka thënë se dosjen e ka dorëzuar javën e kaluar, ndërsa përveç në Prokurorinë e EULEX-it, ai tha se një kopje ia ka dorëzuar edhe kryeprokurorit Ismet Kabashi, si dhe një tjetër në Ministrinë e Drejtësisë.
Në dosjen në fjalë bëhet me dije se MSH-ja në vitin 2009 ka “nxjerrë” nga xhepi i saj 1.408 milionë euro për t’i bartur ato në llogarinë e firmës private farmaceutike “Jona Med”, pasi që kjo e fundit kishte fituar kontestin, ndërsa MSH-ja ishte vonuar në përpilimin e ankesës për këtë vendim, me çka vendimi i gjykatës është shpallë i plotfuqishëm.
Në vitin 2009, kohë në të cilën MSH-ja kishte pasur humbje milionëshe, ky dikaster qeveritar ishte udhëhequr nga ministri Alush Gashi. I kontaktuar nga gazeta rreth dërgimit të dosjes “Jona Med” në prokurori, Gashi nuk ka preferuar të flasë. “Unë nuk merrem më me atë”, ka thënë shkurt ish-ministri Gashi.
Pagesa nga MSH-ja është bërë në muajin mars të 2009.
Tërë ky proces gjyqësor, mënyra se si është neglizhuar ankesa nga MSH-ja, por dhe si janë deponuar 1.4 milionët e kësaj ministrie në “Jona Med”, priten të shoshiten nga drejtësia.

Alberti
Legjendë
Legjendë

Postime Postime : 41743
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha Mosha : 36
Hobi Hobi : Tenisi

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: