Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Thirrje serbëve për dalje në zgjedhje   People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Thirrje serbëve për dalje në zgjedhje   People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Thirrje serbëve për dalje në zgjedhje

Shko poshtë

Thirrje serbëve për dalje në zgjedhje   Empty Thirrje serbëve për dalje në zgjedhje

Mesazh nga Alberti Fri 19 Nov 2010 - 20:58

Thirrje serbëve për dalje në zgjedhje

Serbët e Kosovës duhet të dalin në zgjedhjet parlamentare, të cilat organizohen nga institucionet kosovare më 12 dhjetorë, në mënyrë që të dalin nga margjinat dhe të krijojnë mundësi për të vendosur për veten, është porosia, e cila iu dërgua serbëve të Kosovës nga konferenca, të premten, në Qendrën e Mediave në Çagllavicë, ku morën pjesë përfaqësues të Komitetit të Helsinkit në Beograd, si dhe të Parlamentit të Serbisë.
Sonja Biserko, kryetare e Komitetit të Helsinkit në Beograd, ka thënë se serbët e Kosovës gjatë dekadës së fundit kanë qenë peng i politikës së pasigurt, e cila e ka mbajtur pezull orientimin e tyre. Sipas saj, një gjë e tillë duhet të përfundojë dhe se serbët duhet të dalin në zgjedhjet e 12 dhjetorit.

“Detyrë themelore e të gjithë neve që vëzhgojmë dhe marrim pjesë në zhvillimet në Kosovë, është që ta trimërojmë bashkësinë serbe që në mënyrë serioze të marrë pjesë në këto zgjedhje. Në këtë mënyrë, ta definojnë të ardhmen e saj, duke marrë pjesë në Kuvend dhe në institucionet tjera të Kosovës. Jo vetëm për 10 vendet e garantuara, por me një dalje më të madhe në zgjedhje, mund të marrin edhe 10 ulëse tjera në Kuvendin e Kosovës”, ka thënë Biserko, njofton REL.

Biserko, gjithashtu, ka theksuar se pjesëmarrja e serbëve të Kosovës në zgjedhje, do t’i definonte ata si subjekt që do të mund të ndihmojë jo vetëm konsolidimin e Kosovës, por edhe në marrëdhëniet në mes të Kosovës dhe Serbisë.

Ditë më parë autoritetet vendore dhe ato ndërkombëtare në Kosovë kanë reaguar ndaj deklaratave të qeveritarëve serbë, të cilët kanë thënë se serbët nuk duhet të marrin pjesë në zgjedhje.

Alberti
Legjendë
Legjendë

Postime Postime : 41743
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha Mosha : 36
Hobi Hobi : Tenisi

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: