Parajsa nuk eshte vend por eshte ndienjë
5 posters
Faqja 1 e 1
Parajsa nuk eshte vend por eshte ndienjë
A eshte parajsa nje vend ku ne do te kenaqemi keshtu si jemi (me kete trup) apo parajse do te thote nje ndjenje e perjetshme? Eshte pyetje interesante. Si per habi edhe une para dy diteve duke shfletuar nje liber te fese, lexova nje mendim te nje dijetari teolog ku ai pohonte se me “Parajsen, qe permendet ne librat fetare, duhet kuptuar nje kenaqesi shpirterore, nje ndjenje te perjetshme ”.
Mendimi im eshte:
Se pari, duhet theksuar se per besimtarin, PARAJSA, pa marre parasysh se a do te jete si vend ku njeri do te ringjallet me kete trup, ose si vende ku njeriu do te ringjallet me kete forme, por me organe qe do t’i pergjigjen perjetesise, ose sic flet edhe tema nuk do te jete vend, por do te jete nje kenaqesi shpirterore, nje ndjenje e perjetshme, EGZISTON!
Se dyti, parajsa hyn te kategoria e sekreteve te Zotit, qe do te thote mund te jete edhe ashtu edhe keshtu! Zoti e din me se miri... Pra, per besimtarin nuk ka dyshim ne ate se parajsa egziston, kurse per formen se si eshte, vendin se ku eshte , jane bere dhe behen interpretime te ndryshme
Se treti, shume personave, sidomos ateisteve me shume, dhe agnostikeve me pak, gjerat qe kane te bejne me perjetesine, me ringjalljen....u duken si te pabesueshme dhe te pamundshme!
Ne bisede me ata, ne vecanti me ateistet, gjithnje shtrohen pyetjet standarde se “kush nga te vdekurit eshte kethyer per te na treguar se si eshte atje”...ose “une besoj vetem ne ate qe e shoh me sy”... etj.
Problemi eshte se ata qe shtrojne pyetje te tilla, ndoshta nuk mendojne ne ate se aftesite te trurit tone, si ne te menduar ashtu edhe ne te vepruar, jane te kufizuara. Mendimet tona cdo gje e lidhin me kohen dhe vendin. Cdo gje qe eshte jashte kohes dhe vendit per trurin tone eshte e pakapshme dhe e pakuptueshme, prandaj ne keto raste per besimtarin vjen ne pyetje vetem besimi i plote dhe bindja e pa luhatur.
Pastaj, si eshte e mundur qe te njejtet qe parashtrojne pyetje te tilla, besojne ne krijimin e rastesishem te univerzit...!? Besojne ne krijimin e rastesishem te dy qelizave te para, nga te cilat ata pohojne se eshte zhvilluar jeta ne toke...!? Mos keto gjera ata i kan pare me syte e tyre? Mos per keto gjera informacionet kane ardhur nga dikushi qe e ka perjetuar “Big Bang-un” (para 14 miliarde viteve) apo nga dikushi qe e ka perjetuar krijimin e rastesishem te dy qelizave te para (para afer 2 miliarde viteve)? Me siguri qe JO. Atehere perse kjo hipokrizi? Nga njera ane shtrohen pyetje ne lidhje me besimin dhe bindjen e nje besimtari, kurse nga ana tjeter ata edhe vete besojne dhe jane te bindur ne teorite e tyre te pavertetuara...
Mendimi im eshte:
Se pari, duhet theksuar se per besimtarin, PARAJSA, pa marre parasysh se a do te jete si vend ku njeri do te ringjallet me kete trup, ose si vende ku njeriu do te ringjallet me kete forme, por me organe qe do t’i pergjigjen perjetesise, ose sic flet edhe tema nuk do te jete vend, por do te jete nje kenaqesi shpirterore, nje ndjenje e perjetshme, EGZISTON!
Se dyti, parajsa hyn te kategoria e sekreteve te Zotit, qe do te thote mund te jete edhe ashtu edhe keshtu! Zoti e din me se miri... Pra, per besimtarin nuk ka dyshim ne ate se parajsa egziston, kurse per formen se si eshte, vendin se ku eshte , jane bere dhe behen interpretime te ndryshme
Se treti, shume personave, sidomos ateisteve me shume, dhe agnostikeve me pak, gjerat qe kane te bejne me perjetesine, me ringjalljen....u duken si te pabesueshme dhe te pamundshme!
Ne bisede me ata, ne vecanti me ateistet, gjithnje shtrohen pyetjet standarde se “kush nga te vdekurit eshte kethyer per te na treguar se si eshte atje”...ose “une besoj vetem ne ate qe e shoh me sy”... etj.
Problemi eshte se ata qe shtrojne pyetje te tilla, ndoshta nuk mendojne ne ate se aftesite te trurit tone, si ne te menduar ashtu edhe ne te vepruar, jane te kufizuara. Mendimet tona cdo gje e lidhin me kohen dhe vendin. Cdo gje qe eshte jashte kohes dhe vendit per trurin tone eshte e pakapshme dhe e pakuptueshme, prandaj ne keto raste per besimtarin vjen ne pyetje vetem besimi i plote dhe bindja e pa luhatur.
Pastaj, si eshte e mundur qe te njejtet qe parashtrojne pyetje te tilla, besojne ne krijimin e rastesishem te univerzit...!? Besojne ne krijimin e rastesishem te dy qelizave te para, nga te cilat ata pohojne se eshte zhvilluar jeta ne toke...!? Mos keto gjera ata i kan pare me syte e tyre? Mos per keto gjera informacionet kane ardhur nga dikushi qe e ka perjetuar “Big Bang-un” (para 14 miliarde viteve) apo nga dikushi qe e ka perjetuar krijimin e rastesishem te dy qelizave te para (para afer 2 miliarde viteve)? Me siguri qe JO. Atehere perse kjo hipokrizi? Nga njera ane shtrohen pyetje ne lidhje me besimin dhe bindjen e nje besimtari, kurse nga ana tjeter ata edhe vete besojne dhe jane te bindur ne teorite e tyre te pavertetuara...
Re: Parajsa nuk eshte vend por eshte ndienjë
me ben pershtypje pse parajsa eshte afer paraja ..vec nje germe e ndan po tja heqesh parajsa ate s del paraja .. a kane lidhje keto te dyja .. kush ma jep i shpjegim 0000000000000
dajti modh- V.I.P Anëtarë
- Postime : 17309
Gjinia :
Anëtarësuar : 19/01/2010
Edhe mua me ka bere pershtypje kjo gje po spo gjej argument qe te mesoj me teper nga kjo fjale
ndjenje eshte ndjenje,,,ska si te jete me mire,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
çna qenke ti moj Arabela.....shume e re, por mendjempreht si shpata... []Arabela shkruajti:ndjenje eshte ndjenje,,,ska si te jete me mire,,,
pal furtuna- I/e Regjistruar
- Postime : 105
Gjinia :
Anëtarësuar : 07/09/2011
Mosha : 47
cte duhet ty??? shiko automatikun ate bej ti,,,, jam kumandare une,,, :lol!: :lol!:pal furtuna shkruajti:çna qenke ti moj Arabela.....shume e re, por mendjempreht si shpata...Arabela shkruajti:ndjenje eshte ndjenje,,,ska si te jete me mire,,,
Arabela- Princeshë
Gjinia :
si urdhero,te pranova per komandare tani nuk beje ze,si te thoni ju,u tha u be...Arabela shkruajti:cte duhet ty??? shiko automatikun ate bej ti,,,, jam kumandare une,,, :lol!: :lol!:pal furtuna shkruajti:çna qenke ti moj Arabela.....shume e re, por mendjempreht si shpata...Arabela shkruajti:ndjenje eshte ndjenje,,,ska si te jete me mire,,,
Gjinia :
po zbatove urdhrat mire do te dhuroj nje dekorate,,,nga ato te partise,,,pal furtuna shkruajti:si urdhero,te pranova per komandare tani nuk beje ze,si te thoni ju,u tha u be...Arabela shkruajti:cte duhet ty??? shiko automatikun ate bej ti,,,, jam kumandare une,,, :lol!: :lol!:pal furtuna shkruajti:çna qenke ti moj Arabela.....shume e re, por mendjempreht si shpata...Arabela shkruajti:ndjenje eshte ndjenje,,,ska si te jete me mire,,,
Arabela- Princeshë
Gjinia :
te premtoj se do jem nxenes i mire dhe si pioner do zbatoj te gjithe urdherat me nder.. [724516] Te kam xhan [Kiss32] dhe dekoratat i pranoj veq te partise se xhaxhit Enver.... 432965 432965Arabela shkruajti:po zbatove urdhrat mire do te dhuroj nje dekorate,,,nga ato te partise,,,pal furtuna shkruajti:si urdhero,te pranova per komandare tani nuk beje ze,si te thoni ju,u tha u be...Arabela shkruajti:cte duhet ty??? shiko automatikun ate bej ti,,,, jam kumandare une,,, :lol!: :lol!:pal furtuna shkruajti:çna qenke ti moj Arabela.....shume e re, por mendjempreht si shpata...Arabela shkruajti:ndjenje eshte ndjenje,,,ska si te jete me mire,,,
Edituar për herë të fundit nga pal furtuna në Thu 8 Sep 2011 - 0:55, edituar 1 herë gjithsej
Gjinia :
te qofte,,tani ma bere qejfin
Arabela- Princeshë
Gjinia :
urime pra per dekorime.... 432965 432965 432965Arabela shkruajti: te qofte,,tani ma bere qejfin
Gjinia :
pal furtuna shkruajti:urime pra per dekorime....Arabela shkruajti: te qofte,,tani ma bere qejfin
Arabela- Princeshë
Gjinia :
Eshte thjeshte nje iluzion ne mendjen tone,pasi nuk ka jete tjeter pervec kesaj.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Obama: Bin Laden është vrarë; drejtësia është vënë në vend
» Sot Shqipëria është një vend i sigurt
» Besimi fetar ndienje apo dije.
» Marrëdhënia seksuale, në çdo vend dhe në çdo kohë të ditës… është nga ju i magjishëm
» Cyborg? Egzistojnë, është një mi dhe ka një chip në vend të trurit të vogël
» Sot Shqipëria është një vend i sigurt
» Besimi fetar ndienje apo dije.
» Marrëdhënia seksuale, në çdo vend dhe në çdo kohë të ditës… është nga ju i magjishëm
» Cyborg? Egzistojnë, është një mi dhe ka një chip në vend të trurit të vogël
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi