Mjekimi i karakterit të keq
2 posters
Faqja 1 e 1
Mjekimi i karakterit të keq
Një njeri që fati e ka sprovuar me ndjenjën e mendjemadhësisë, le të mendojë për mangësitë e veta! Nëse është krenar për virtytet e veta, le të kërkojë pikat e dobëta të karakterit.
Nëse nuk arrin ti shohë fare mangësitë e veta, duke menduar se nuk ka asnjë të metë, le ta dijë se kjo do të jetë fatkeqësia e tij përgjithmonë, se ai është njeri më i mbushur me të meta, se ai është njeri me të metat më të mëdha dhe me perceptimin më të dobët. Pikësëpari, ai ka mendje të dobët dhe është injorant. Nuk ka mangësi të më rëndë sesa këto të dyja, sepse i mençuri është ai njeri që arrin ti dallojë të metat e veta, lufton kundër tyre dhe përpiqet ti mposhtë ato. Kurse idiot është ai që nuk i di të metat e vetvetes, ose për shkak se ka dije e mprehtësi të mangët dhe mendim të dobët, ose ngaqë mendon se të metat e tij janë cilësi të mira. Kjo është e meta më e keqe në faqe të dheut.
Edhe sa te meta ka njeriu ...
Nëse nuk arrin ti shohë fare mangësitë e veta, duke menduar se nuk ka asnjë të metë, le ta dijë se kjo do të jetë fatkeqësia e tij përgjithmonë, se ai është njeri më i mbushur me të meta, se ai është njeri me të metat më të mëdha dhe me perceptimin më të dobët. Pikësëpari, ai ka mendje të dobët dhe është injorant. Nuk ka mangësi të më rëndë sesa këto të dyja, sepse i mençuri është ai njeri që arrin ti dallojë të metat e veta, lufton kundër tyre dhe përpiqet ti mposhtë ato. Kurse idiot është ai që nuk i di të metat e vetvetes, ose për shkak se ka dije e mprehtësi të mangët dhe mendim të dobët, ose ngaqë mendon se të metat e tij janë cilësi të mira. Kjo është e meta më e keqe në faqe të dheut.
Edhe sa te meta ka njeriu ...
Re: Mjekimi i karakterit të keq
Mjekimi i karakterit te keq eshte dhuna dhe ofendimet.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Si mund të bëhet mjekimi i semundjeve te zemres
» Pija, percaktuese e karakterit te personit !
» Facebook apo Twitter? Sipas karakterit që ke!
» Parfumet pjesa e padukshme e karakterit tonë
» FADIL VATA-SHËMBËLLIM I SHPIRTIT FISNIK E I KARAKTERIT BURRËROR
» Pija, percaktuese e karakterit te personit !
» Facebook apo Twitter? Sipas karakterit që ke!
» Parfumet pjesa e padukshme e karakterit tonë
» FADIL VATA-SHËMBËLLIM I SHPIRTIT FISNIK E I KARAKTERIT BURRËROR
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi