Lëmosha ndihmon shfrytëzimin e fëmijëve
4 posters
Faqja 1 e 1
Lëmosha ndihmon shfrytëzimin e fëmijëve
Ne rruget e kryeqytetit Shqiptar te bie ne sy prania e madhe e lypsareve, larmia e tyre, pozicionimet strategjike neper pika kyce, apo me te frekuenturat nga shtresat e larta apo turistet.
Femije, gra e pleq, kryesisht me ngjyre qe lypin, "shesin" sherbime nga me te cuditshmet.
Mjafton te qendrosh 1 ore ne nje kafene nga zona e quajtur Ish blloku dhe ne tavoline mund te te vine te te "shesin" gazeta, lule, cakmakee paketa, larje xhamash neper kryqezime, kikirike, etj etj, kryesisht pjesa derrmuese femije qe kane braktisur shkollat.
Bashkia e Tiranes ka ndermarre nje sere fushatash sensibilizuese per qytetaret, te mos ndihmojne ne shfrytezimin e ketyre femijeve, por perseri realiteti eshte shume larg ndergjegjesimit.
A u jepni lemsohe lypsareve, a mendoni se ju beheni pjese e viktimizit te tij dhe te shoqerise.
Nese te gjitha lemsohat do te jepeshin per bujari, atehere lypsaret do te kishin vdekur. F. Nietche !
Femije, gra e pleq, kryesisht me ngjyre qe lypin, "shesin" sherbime nga me te cuditshmet.
Mjafton te qendrosh 1 ore ne nje kafene nga zona e quajtur Ish blloku dhe ne tavoline mund te te vine te te "shesin" gazeta, lule, cakmakee paketa, larje xhamash neper kryqezime, kikirike, etj etj, kryesisht pjesa derrmuese femije qe kane braktisur shkollat.
Bashkia e Tiranes ka ndermarre nje sere fushatash sensibilizuese per qytetaret, te mos ndihmojne ne shfrytezimin e ketyre femijeve, por perseri realiteti eshte shume larg ndergjegjesimit.
A u jepni lemsohe lypsareve, a mendoni se ju beheni pjese e viktimizit te tij dhe te shoqerise.
Nese te gjitha lemsohat do te jepeshin per bujari, atehere lypsaret do te kishin vdekur. F. Nietche !
Elineta- I/e Regjistruar
- Postime : 14
Gjinia :
Anëtarësuar : 21/06/2011
Mosha : 34
Re: Lëmosha ndihmon shfrytëzimin e fëmijëve
[quote="Elineta"]Ne rruget e kryeqytetit Shqiptar te bie ne sy prania e madhe e lypsareve, larmia e tyre, pozicionimet strategjike neper pika kyce, apo me te frekuenturat nga shtresat e larta apo turistet.
jetoj ne emigracion prej vitesh dhe kam vizituar disa shtete te
europes dhe fenomenin lypje ose lemoshe kudo e kam ndeshur .shumicen e
rasteve e fus doren ne xhep se per momentin me vjen keq per cdo lypes
apo te varfer .i p[asur nuk jam por sejcili nga ne duhet te jete
humanitare sepse ne kte bote te gjithe duhet te jetojme ........
jetoj ne emigracion prej vitesh dhe kam vizituar disa shtete te
europes dhe fenomenin lypje ose lemoshe kudo e kam ndeshur .shumicen e
rasteve e fus doren ne xhep se per momentin me vjen keq per cdo lypes
apo te varfer .i p[asur nuk jam por sejcili nga ne duhet te jete
humanitare sepse ne kte bote te gjithe duhet te jetojme ........
Nje rast dikur para disa vitesh..i jepa njeres lek ...me erdh keq..ishte ulur ne cep te rruges dhe kishte nje femije me vete..thashe hajt me erdh gjynah vertete..edhe gjithmone me vjen kur shoh gjera te tilla....por pasi ja dhashe pas pak minutash ajo iku bleu cigare..keshtu qe nga ajo dite nuk kam jep as nuk jep me...nuk i shikoj.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Nje tmerr i vertete ne shoqerine tone.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Besimi në vetvete, si na ndihmon ?
» Besimi ndihmon njerëzit për vetëkontrollin
» Sa mendoni se ndihmon virtualiteti ne shprehje?
» Facebook ndihmon vetëvrasësit potencial
» Te punoni ne kembe , ju ndihmon te dobesoheni
» Besimi ndihmon njerëzit për vetëkontrollin
» Sa mendoni se ndihmon virtualiteti ne shprehje?
» Facebook ndihmon vetëvrasësit potencial
» Te punoni ne kembe , ju ndihmon te dobesoheni
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi