Si do të duket shpërthimi i Diellit tonë
2 posters
Faqja 1 e 1
Si do të duket shpërthimi i Diellit tonë
Sipas profesionistit, i njëjtë është edhe vizioni që do të ofrojë Dielli ynë kur të vdesë, diçka që sipas llogarive të shkencëtarëve do të ndodhë pas 4-5 miliardë vitesh.Një fotograf i hapësirës, Bill Snyder, publikoi imazhet e rralla të shpërthimit të një ylli të quajtur Dumbbell Nebula.
Sipas profesionistit, i njëjtë është edhe vizioni që do të ofrojë Dielli ynë kur të vdesë, diçka që sipas llogarive të shkencëtarëve do të ndodhë pas 4-5 miliardë vitesh.
”I gjithë gazi në zgjerim dhe pluhuri që duken në fotografi është ndodhur brenda yllit në shpërthim”, shpjegoi Synder. “Një re e madhe gazi rrethoi yllin, përpara se ai të shpërthente. Dumbbell Nebula është përafërsisht 1 360 vite dritë larg Tokës. Shpërthimi është lehtësisht i dallueshëm edhe nga teleskopët amatorë”.
Për herë të parë, shuarja e yllit u evidentua në vitin 1764, nga astronomi Charles Messier. Sipas vlerësimeve të ekspertëve, procesi i shuarjes dhe shpërthimit të mëpasshëm të yllit ka nisur 3-50 mijë vjet më parë.
Reja e pluhurit dhe gazit që ka mbuluar yllin është më e madhe se sa distance midis Diellit tonë dhe yllit më të afërt me Tokën, rreth 4,5 vjet dritë larg.
Sipas profesionistit, i njëjtë është edhe vizioni që do të ofrojë Dielli ynë kur të vdesë, diçka që sipas llogarive të shkencëtarëve do të ndodhë pas 4-5 miliardë vitesh.
”I gjithë gazi në zgjerim dhe pluhuri që duken në fotografi është ndodhur brenda yllit në shpërthim”, shpjegoi Synder. “Një re e madhe gazi rrethoi yllin, përpara se ai të shpërthente. Dumbbell Nebula është përafërsisht 1 360 vite dritë larg Tokës. Shpërthimi është lehtësisht i dallueshëm edhe nga teleskopët amatorë”.
Për herë të parë, shuarja e yllit u evidentua në vitin 1764, nga astronomi Charles Messier. Sipas vlerësimeve të ekspertëve, procesi i shuarjes dhe shpërthimit të mëpasshëm të yllit ka nisur 3-50 mijë vjet më parë.
Reja e pluhurit dhe gazit që ka mbuluar yllin është më e madhe se sa distance midis Diellit tonë dhe yllit më të afërt me Tokën, rreth 4,5 vjet dritë larg.
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Si do të duket shpërthimi i Diellit tonë
Seshte nevoja ta mendojme pasi Toka jone e mjere do te permbytej.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Shpërthimi i supernovës fatal për Tokën?
» “Shpërthimi’ i Gattuso
» Shperthimi i urrejtjes
» Shperthimi i vullkani nenujor
» Shpërthim në centralin atomik japonez
» “Shpërthimi’ i Gattuso
» Shperthimi i urrejtjes
» Shperthimi i vullkani nenujor
» Shpërthim në centralin atomik japonez
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi