Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
NASA incizoi “shkatërrimin” e atmosferës në Titan People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
NASA incizoi “shkatërrimin” e atmosferës në Titan People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NASA incizoi “shkatërrimin” e atmosferës në Titan

2 posters

Shko poshtë

NASA incizoi “shkatërrimin” e atmosferës në Titan Empty NASA incizoi “shkatërrimin” e atmosferës në Titan

Mesazh nga Aяtємιѕα Sun 1 Apr 2012 - 5:25

NASA incizoi “shkatërrimin” e atmosferës në Titan F.0321212738786_210Sipas incizimeve në fjalë, duket se qielli mbi Titan po “bie” drejt sipërfaqes së kësaj hëne, shkruan Science News. Nga viti 2004, pjesa e sipërme e atmosferës së Titanit, është ulur për më se 100 kilometra, që sugjeron se ndryshimi i stinës së vitit në këtë hënë bën edhe diçka më shumë se vetëm krijimin e shiut.
Incizimet e para të Cassinit nga viti 2004 treguan se si mbështjellësi rreth Titanit arrin lartësinë prej 500 kilometra mbi sipërfaqe, por incizimet e reja tregojnë se ai ka “rënë” në 360 kilometra.

Lartësia momentale e mbështjellësit atmosferik rreth Titanit gati në tërësi përputhet me atë të cilën e ka shënuar Voyager i NASA-s në vitin 1981. “Për mua kjo është ngazëlluese”, theksoi Robert West nga laboratori Jet Propulsion në Pasadena.

Një vit në Titan zgjat sa 30 vite në Tokë kështu që kjo do të thotë se Titani, pak-a-shumë, duket njëjtë si në vitin 1981. Me përjashtim të vitit 2004, kur kishte atmosferën e “fryrë”. “Kjo është me të vërtetë spektakulare. E shihni se si ajo botë ndryshohet pikërisht para syve tuaj, e atëherë paraqitet ndonjë eveniment krejtësisht i papritur. Atëherë mezi prisni që të shihni se çfarë do të ndodhë pastaj”, përshkroi West.

Për momentin, shkencëtarët nuk kanë arritur të japin sqarim për ato që po ndodhin në Titan. /Telegrafi/
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

NASA incizoi “shkatërrimin” e atmosferës në Titan Empty Re: NASA incizoi “shkatërrimin” e atmosferës në Titan

Mesazh nga Anakonda Fri 1 Jun 2012 - 19:37

shpresoj qe te mos ndodhe
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time