POETI YNË LIMAN ZOGAJ
3 posters
Faqja 3 e 3
Faqja 3 e 3 • 1, 2, 3
POETI YNË LIMAN ZOGAJ
First topic message reminder :
Liman Zogaj
LIMAN ZOGAJ
PA TY
Pa ty
kenga e zogut
me duket vaje kukuvajke
shpirti sa nuk pelcet në heshtje
yjet duken si plage te pergjakura.
Pa ty
Vullkaneve u shperthen magma e kallur
e unë
një copë guri në shkretirë.
Pa ty
vetem une
muk di me cilin ngjyre
ta ngjyrose vetmine.
Pa ty
Jam vetem unë
duke e pritur
një yllë nëpër terr.
Të kërkova
te Drini i bardhe
në ujin si loti
shpirti i vrarë nga dhimbja
mu bë dallgë.
Zog pa fole mbeta
algat e bleruara u thane
qyqe rremi
duke te pritur
kur ktheheshe nga harrimi.
Liman Zogaj
LIMAN ZOGAJ
PA TY
Pa ty
kenga e zogut
me duket vaje kukuvajke
shpirti sa nuk pelcet në heshtje
yjet duken si plage te pergjakura.
Pa ty
Vullkaneve u shperthen magma e kallur
e unë
një copë guri në shkretirë.
Pa ty
vetem une
muk di me cilin ngjyre
ta ngjyrose vetmine.
Pa ty
Jam vetem unë
duke e pritur
një yllë nëpër terr.
Të kërkova
te Drini i bardhe
në ujin si loti
shpirti i vrarë nga dhimbja
mu bë dallgë.
Zog pa fole mbeta
algat e bleruara u thane
qyqe rremi
duke te pritur
kur ktheheshe nga harrimi.
Shaban Cakolli- Legjendë
- Postime : 6690
Anëtarësuar : 04/02/2009
Re: POETI YNË LIMAN ZOGAJ
SHËNIME PËR AUTORIN
Liman Zogaj lindi më 1960 në fshatin Lladroc të Kosovës. Mësimet e para i mori në fshatin e lindjes, ndërsa shkollën e mesme - Drejtimi biologji-kimi, e mbaroi në Ferizaj. Ka studiuar letërsinë dhe gjuhën shqipe në Fakultetin filologjik në Universitetin e Kosovës në Prishtinë.
Me krijimtari letrare filloi të merret që nga shkolla e mesme, duke i botuar krijimet e tij në “Rilindja”,”Bota e Re”, “Zëri i Rinisë”, si dhe në faqet e gazetave dhe revistave të tjera. Poashtu ka botuar shkrime poetike edhe në revistat e gazetat e kohës në Shkup, Shqipëri, etj.
Liman Zogaj shkruan: poezi, pjesë teatrale, por merret edhe me gazetari dhe regji. Tekstet teatrale dhe regjit e bëra nga ky krijues janë interpretuar dhe janë shpërblyer në festivale serioze teatrale në Kosovë.
Që nga viti 1983 jeton, punon dhe krijon në Gjermani, ku ka themeluar dhe ka udhëhequr vatra kulturore të mërgimtarëve tanë në: Shvelm, Enepetal dhe Essen, për ta begatuar jetën kulturore për shqiptarët e mërguar. Tani është viti i katërt që Liman Zogaj aktron në Teatrin Gjerman në Essen.
Krijimet poetike të tij janë prezantuar në antologjinë poetike ”Metafora e arratisur” e botuar në Tiranë më 2003, si dhe në antologjinë “Asht e gjak Arbërie”, botuar në Gjermani në vitin 2007.
Liman Zogaj deri tash ka botuar librin me poezi “Kosovë nuk ta mora diellin”, Tiranë më 2007.
Përmbledhja poetike “Shtigjet e dritës” është libri i dytë i këtij autori
Liman Zogaj lindi më 1960 në fshatin Lladroc të Kosovës. Mësimet e para i mori në fshatin e lindjes, ndërsa shkollën e mesme - Drejtimi biologji-kimi, e mbaroi në Ferizaj. Ka studiuar letërsinë dhe gjuhën shqipe në Fakultetin filologjik në Universitetin e Kosovës në Prishtinë.
Me krijimtari letrare filloi të merret që nga shkolla e mesme, duke i botuar krijimet e tij në “Rilindja”,”Bota e Re”, “Zëri i Rinisë”, si dhe në faqet e gazetave dhe revistave të tjera. Poashtu ka botuar shkrime poetike edhe në revistat e gazetat e kohës në Shkup, Shqipëri, etj.
Liman Zogaj shkruan: poezi, pjesë teatrale, por merret edhe me gazetari dhe regji. Tekstet teatrale dhe regjit e bëra nga ky krijues janë interpretuar dhe janë shpërblyer në festivale serioze teatrale në Kosovë.
Që nga viti 1983 jeton, punon dhe krijon në Gjermani, ku ka themeluar dhe ka udhëhequr vatra kulturore të mërgimtarëve tanë në: Shvelm, Enepetal dhe Essen, për ta begatuar jetën kulturore për shqiptarët e mërguar. Tani është viti i katërt që Liman Zogaj aktron në Teatrin Gjerman në Essen.
Krijimet poetike të tij janë prezantuar në antologjinë poetike ”Metafora e arratisur” e botuar në Tiranë më 2003, si dhe në antologjinë “Asht e gjak Arbërie”, botuar në Gjermani në vitin 2007.
Liman Zogaj deri tash ka botuar librin me poezi “Kosovë nuk ta mora diellin”, Tiranë më 2007.
Përmbledhja poetike “Shtigjet e dritës” është libri i dytë i këtij autori
Shaban Cakolli- Legjendë
- Postime : 6690
Anëtarësuar : 04/02/2009
Faqja 3 e 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Shtigjet e Dritës - Liman Zogaj
» POETI YNË ISMET TAHIRAJ
» poeti ynë Nebih Bunjaku
» POETI YNË DIBRAN DEMAKU
» Mevlana, poeti i dashurisë
» POETI YNË ISMET TAHIRAJ