Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
 Mbi 18 mijë familje shqiptare përfitojnë abuzivisht ndihma ekonomike People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
 Mbi 18 mijë familje shqiptare përfitojnë abuzivisht ndihma ekonomike People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mbi 18 mijë familje shqiptare përfitojnë abuzivisht ndihma ekonomike

Shko poshtë

Mbi 18 mijë familje shqiptare përfitojnë abuzivisht ndihma ekonomike Empty Mbi 18 mijë familje shqiptare përfitojnë abuzivisht ndihma ekonomike

Mesazh nga WebMaster Tue 26 Feb 2013 - 12:40

61 milionë lekë të rinj kanë përfituar në mënyrë abuzive nga skema e ndihmës ekonomike, mbi 18 mijë familje shqiptare vetëm në katër vitet e fundit. Abuzimet më të mëdha janë zbuluar në vitin 2010, ku shifra ka shkuar në mbi 20 milionë lekë të rinj. Mënyrat e abuzimit janë nga më të shumtat, duke nisur që nga falsifikimi i dokumenteve ku familja ka disa persona të punësuar në të zezë apo edhe prona e biznese në pronësi. Drejtuesit e ndihmës sociale kanë vërejtur se shkeljet bëhen gjate votimit në këshillat bashkiake apo të komunave, ku anëtaret futin në skemë veten, familjarët e tyre apo persona që japin ryshfet. Për këto arsye skema e ndihmës ekonomike do te përllogaritet me një formule të re, ku këshillat nuk do te kenë më të drejtë të ndërhyjnë në listën e emrave. Vetëm gjate vitit 2012, inspektorët e shërbimit social kanë kapur me dhjetëra anëtare të këshillave bashkiake që kanë votuar për t’i dhënë njëri-tjetrit ndihmë ekonomike. Por nga të gjitha masat administrative që janë vënë, për abuzuesit vetëm katër janë zbatuar. Ndërkohë që në buxhetin e shtetit nuk ka asnjë lekë të kthyer mbrapsht nga familjet që kanë përfituar të ardhura mujore pa qenë vërtet në nevojë financiare.

/Shekulli Online/Përgatiti: E.Sh/
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com