Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Molla ul nivelet e kolesterolit People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Molla ul nivelet e kolesterolit People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Molla ul nivelet e kolesterolit

Shko poshtë

Molla ul nivelet e kolesterolit Empty Molla ul nivelet e kolesterolit

Mesazh nga T_o_n_i Thu 7 Mar 2013 - 7:13

Mjafton të konsumosh vetëm një mollë në ditë për katër javë radhazi për të reduktuar me 40 për qind nivelin e kolesterolit të keq në gjak (LDL).

Efekti i mollës në uljen e kolesterolit të keq u vishet pikërisht polifenoleve, një grupi antioksiduesish me të cilët është e pasur veçanërisht lëkura e kësaj frute. Këta antioksidues janë shumë të rëndësishëm për një shëndet të mirë dhe prania e tyre në gjak luan një rol kyç në sistemin imunitar, i cili forcohet në luftën kundër sëmundjeve dhe dëmtuesve të huaj.

Sipas një studimi të shkencëtarëve amerikanë, efektet pozitive të një molle të freskët janë edhe më të mëdha krahasuar me ato nga marrja e tabletave vitaminoze përmes suplementëve.

Studiuesit i kanë ndarë personat e përfshirë në studim në tre grupe. Grupi i parë konsumoi një mollë në ditë, i dyti një tabletë me polifenole, i treti ilaçe për reduktimin e kolesterolit. Pas katër javësh shkencëtarët vunë re se grupi i parë (konsumatorë të mollëve) kishin një reduktim me rreth 40 për qind të kolesterolit të keq.

Molla është shumë e pasur edhe me vitamina, acide organike dhe lëndë të tjera të nevojshme për trupin e njeriut. Kjo përmbajtje e bën mollën mjaft të vlefshme edhe për kurimin e një sërë sëmundjesh.
T_o_n_i
T_o_n_i
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Tirane
Postime Postime : 18036
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 30/05/2009

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: