4. Sjelljet prej fajtori. Kjo sjellje është një shenjë e sigurt se partneri juaj po fsheh diçka. Ai mund t’ju trajtojë me dashuri dhe t’ju kushtojë vëmendje, si për shembull duke ju dhënë dhurata pa asnjë arsye, duke ju komplimentuar vazhdimisht apo edhe duke ju ndihmuar në punët e shtëpisë. Duke vepruar kështu, bashkëshorti juaj po përpiqet t’jua shlyejë tradhtinë e tij dhe në këtë rast është ndjenja e fajit motivi që e udhëheq atë. Kur një burrë ndihet fajtor, ai fillon të veprojë në mënyrë të pazakontë. Për të maskuar tradhtinë e tij ose për t’u çliruar disi nga ndjenja e fajit. Nga ana tjetër, disa meshkuj mund të zgjedhin ta shmangin partneren kur kanë diçka për të fshehur, ndaj ata nuk mbajnë më kontakt me sy ose nuk fillojnë biseda. Duke qenë se sytë janë një pikë e fortë e atyre që njihen mirë, disa burra mendojnë se duke u parë në sy, sekreti i tyre do të zbulohet dhe ata e shmangin këtë.

5. Sjellje të fshehta, të pazakonta dhe të pashpjegueshme. Mos u shqetësoni vetëm për sjellje e tij të fajtorit. Gjithçka që mund cilësohet si sekrete, e pazakontë dhe e pashpjegueshme, mund të sinjalizojë se ai po ju fsheh diçka. Nëse partneri juaj fillon të bëhet misterioz dhe i pakuptueshëm, po ndodh patjetër ndonjë gjë për të cilën nuk jeni në dijeni. Nëse pamja e kompjuterit lëviz sapo hyni në dhomë, bisedat në telefon ndalojnë, telefonatat pranohen jashtë dhomës ku jeni, gjuha e çuditshme e trupit fillon të flasë dhe nëse partneri fillon të ngurrojë t’ju marrë me vete në vende të ndryshme, dijeni se këto janë sjellje që karakterizojnë një burrë aspak besnik.

6. Nuk e shihni shpesh. Nëse ai papritur nuk është më vërdallë, ka dy mundësi: ose është vërtetë i zënë me punë, ose është i zënë me dikë tjetër. Ndërkohë që bashkëshortit tuaj mund t’i dalin shumë projekte pune, udhëtime të shpeshta, orare të tejzgjatura pune, arsyeja e kësaj mund të jetë tradhtia e tij. Aktivitetet e mësipërme janë zakonisht mbulimet e fakteve që ai dëshiron të kalojë më shumë kohë me dikë tjetër. Ndoshta mund të ketë planifikuar një fundjavë në ndonjë vend turistik me personin që po ju tradhton. Mund të ndodhë që bashkëshorti juaj t’ju shmanget, pasi ndihet fajtor për të qëndruar gjatë me ju në shtëpi.

7. Ai është vazhdimisht i padisponueshëm në telefon. Papritur e keni të vështirë të lidheni me të përzgjedhurin tuaj të jetës? Është celulari i tij i fikur në momente kur më parë ishte gjithnjë i arritshëm? A ankohet bashkëshorti juaj se celulari nuk i kishte valë për një periudhë të gjatë kohore? Nëse partneri juaj është shpesh i padisponueshëm, arsyeja e kësaj është se mund të jetë me dikë tjetër. Duke vepruar kështu meshkujt mund të kalojnë kohë të konsiderueshme me një grua tjetër, pa pasur nevojën të kthehen me nxitim në shtëpi. Fikja e celularëve është një mënyrë e mirë për t’u siguruar se asgjë nuk do ta shqetësojë gjatë qëndrimit me personin tjetër.