Ja si plaket njeriu! (VIDEO)
Faqja 1 e 1
Ja si plaket njeriu! (VIDEO)
Plakja, nuk është gjë tjetër veçse një proces normal në jetën e njeriut. Me harresën e çelësave, fluturimin e mendimeve, harresën e fjalëve të caktuara - zakonisht përshkruhet pleqëria.
Por, me një studim të ri të shkencëtarëve amerikanë, vërtetohet se plakja në realitet fillon relativisht herët, që në moshën 20 vjeçare.
Sipas të dhënave të fituara nga kërkimi, aftësitë tona mentale fillojnë të dobësohen në moshën 27 vjeçe. Në kërkim kanë marrë pjesë 2000 burra dhe gra, të moshës 18-60 vjet.
Nga ana biologjike, me rritjen në moshë ndodh mosfunskionimi mitokondral, çka sjell dobësimin e muskujve apo humbjen e elasticitetit të tyre dhe si rrjedhim uljen e aftësive fizike pasi Mitokondria furnizon qelizat me energji.
Plakja e organeve të të shikuarit dhe të dëgjimit fillon shumë herët, që në moshën 10 vjeçare. Dhe ky proces e tregon veten dukshëm në moshën 40 vjeçare.
"Rezultatet që morrëm nga ky kërkim do t'i shërbejnë publikut që të mësoj se pleqëria nuk fillon kur shkojmë në pension, por shumë më herët", shpjegojnë protagonistët e kërkimit.
Shikoni se si plaket njeriu per 15 sekonda:
http://www.izlesene.com/video/amator-nasil-yaslaniyoruz/809130
Por, me një studim të ri të shkencëtarëve amerikanë, vërtetohet se plakja në realitet fillon relativisht herët, që në moshën 20 vjeçare.
Sipas të dhënave të fituara nga kërkimi, aftësitë tona mentale fillojnë të dobësohen në moshën 27 vjeçe. Në kërkim kanë marrë pjesë 2000 burra dhe gra, të moshës 18-60 vjet.
Nga ana biologjike, me rritjen në moshë ndodh mosfunskionimi mitokondral, çka sjell dobësimin e muskujve apo humbjen e elasticitetit të tyre dhe si rrjedhim uljen e aftësive fizike pasi Mitokondria furnizon qelizat me energji.
Plakja e organeve të të shikuarit dhe të dëgjimit fillon shumë herët, që në moshën 10 vjeçare. Dhe ky proces e tregon veten dukshëm në moshën 40 vjeçare.
"Rezultatet që morrëm nga ky kërkim do t'i shërbejnë publikut që të mësoj se pleqëria nuk fillon kur shkojmë në pension, por shumë më herët", shpjegojnë protagonistët e kërkimit.
Shikoni se si plaket njeriu per 15 sekonda:
http://www.izlesene.com/video/amator-nasil-yaslaniyoruz/809130
Vizitor- Vizitor
Similar topics
» Kur njeriu huq profesionin (Video)
» Video: Njeriu pa duar luan këngën e Rita Orës
» Puerto Rico, 1988: Njeriu i cili fotografoi UFO-t, që më pas e rrëmbyen atë (video)
» Toka-Universi, njeriu-kafshët, njeriu-makina, shkaku-pasoja.
» Toka-Universi, njeriu-kafshët, njeriu-makina, shkaku-pasoja...
» Video: Njeriu pa duar luan këngën e Rita Orës
» Puerto Rico, 1988: Njeriu i cili fotografoi UFO-t, që më pas e rrëmbyen atë (video)
» Toka-Universi, njeriu-kafshët, njeriu-makina, shkaku-pasoja.
» Toka-Universi, njeriu-kafshët, njeriu-makina, shkaku-pasoja...
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi