Belgjika do të vazhdojë ta mbështesë Kosovën
Faqja 1 e 1
Belgjika do të vazhdojë ta mbështesë Kosovën
Presidenti i Fatmir Sejdiu priti kryeministrin e Belgjikës, Yves Leterme, në një takim ku u diskutua për marrëdhëniet në mes të dy vendeve, thellimin e bashkëpunimit bilateral, si dhe për perspektivën evropiane të rajonit.
“Vizioni i popullit dhe institucioneve të Republikës së Kosovës është integrimi sa më i shpejtë në Bashkimin Evropian dhe në NATO”, tha Sejdiu, duke shtuar se Kosova angazhohet për integrimin e të gjithë rajonit në strukturat euroatlantike, meqë kjo do të ishte perspektiva më e mirë për të gjithë popujt e kësaj pjese të Evropës Juglindore.
Nga ana e tij, Leterme tha se Belgjika do të vazhdojë ta mbështesë Kosovën dhe aspiratat e popullit të saj për të qenë sa më parë pjesë e integruar e familjes evropiane.
“Belgjika do të marrë Presidencën e radhës së Bashkimit Evropian dhe gjatë këtij mandati do të ketë prioritet edhe rajonin tuaj, e ardhmja e të cilit pa dyshim që është në Evropën e bashkuar”, theksoi Leterme.
Ai gjithashtu premtoi se vendi i tij do ta ndihmojë Kosovën edhe në procesin e liberalizimit të vizave.
“Vizioni i popullit dhe institucioneve të Republikës së Kosovës është integrimi sa më i shpejtë në Bashkimin Evropian dhe në NATO”, tha Sejdiu, duke shtuar se Kosova angazhohet për integrimin e të gjithë rajonit në strukturat euroatlantike, meqë kjo do të ishte perspektiva më e mirë për të gjithë popujt e kësaj pjese të Evropës Juglindore.
Nga ana e tij, Leterme tha se Belgjika do të vazhdojë ta mbështesë Kosovën dhe aspiratat e popullit të saj për të qenë sa më parë pjesë e integruar e familjes evropiane.
“Belgjika do të marrë Presidencën e radhës së Bashkimit Evropian dhe gjatë këtij mandati do të ketë prioritet edhe rajonin tuaj, e ardhmja e të cilit pa dyshim që është në Evropën e bashkuar”, theksoi Leterme.
Ai gjithashtu premtoi se vendi i tij do ta ndihmojë Kosovën edhe në procesin e liberalizimit të vizave.
Alberti- Legjendë
- Postime : 41743
Gjinia :
Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha : 36
Hobi : Tenisi
Similar topics
» Shqipëri: Meteorologët, shiu do të vazhdojë
» Homoseksualët: Duam të bëhemi prindër, cila parti do të na mbështesë?
» Belgjika debon azilantet
» Belgjika kthen klandestinet
» Katari njeh Kosovën?
» Homoseksualët: Duam të bëhemi prindër, cila parti do të na mbështesë?
» Belgjika debon azilantet
» Belgjika kthen klandestinet
» Katari njeh Kosovën?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi