Greku i akuzuar për pastrim parash sulmon shtetin shqiptar
Faqja 1 e 1
Greku i akuzuar për pastrim parash sulmon shtetin shqiptar
"Intralot" dhe "Inteltek", dy kompanite te cilat kane drejtuar kritika per tenderin e Lotarise Kombetare, kane ne fakt, te njejtin pronar, grekun Stefanos Kokalis. Perkatesisht, 45 per qind te aksioneve te "Inteltek" zoterohen nga kompania greke "Intralot", ku ndaj pronarit te saj Stefanos Kokalis, jane ngritur nje sere akuzash nga mediat nder me prestigjioze nderkombetare. Akuzat e tilla per mashtrim dhe pastrim parash, e kane ndjekur per vite te tera grekun Stefanos Kokalis, pothuajse ne te gjitha vendet ku kjo kompani ka qene e pranishme. Keshtu, "Sidney Morning Herald", gazete e njohur ne Australi, si titull kryesor mban: "Lotari bastesh, qe ka deshtuar ne pagesa". Ndersa citohet me poshte se "shitjet e 'Intralot', kane qene me poshte parashikimit", cka bere qe kompania te deshtoje ne realizimin e objektivit te saj te shitjeve. Ndersa nje tjeter gazete australiane shkruan: "Deshtoi, luajti me 'Intralot', t'i hiqet licenca". Por edhe nje tjeter agjenci lajmesh ne Afriken e Jugut, ka hedhur serish akuza per vjedhje dhe mashtrime, cka ka bere qe "Intralot"-it t'i kerkohet revokimi i licences ne kete shtet. Po ashtu dhe media prestigjioze BBC ka folur per abuzimet e ketyre dy kompanive te drejtuara nga Kokalis. Sipas BBC, "akuzat per pastrim parash e kane ndjekur Koskalis prej vitesh". Nderkaq, ndaj "Intralot" dhe "Inteltek" vazhdojne te jene te ngrihen dhe jane te hapura shume ceshtje gjyqesore. Edhe vete opozita shqiptare, 6 muaj me pare ka pasur te njejtat akuza per Kokalisin, i cili tentoi te hynte ne tenderin per fibrat optike ne Shqiperi. Vete Stefanos Kokalis eshte akuzuar vecanerisht per pastrim parash te pista ne disa vende dhe lotarite e tij "Intra Lot" dhe "Intel Tek" jane pezulluar apo jane ne procese gjyqesore ne vende si Afrike e Jugut, Australi, Rumani dhe disa vende te tjera.
Similar topics
» Te pashkolle, por fitues parash. Profesionet ku nuk vlen diploma
» Aurel Amzai: 'Une jam shqiptar dhe ndjehem shqiptar'
» Vrasja, burg pa afat edhe minorenit të akuzuar
» Vrasja e Bin Laden, heroi rrezikon të kthehet në i akuzuar
» Majdanozi, për pastrim të fytyrës
» Aurel Amzai: 'Une jam shqiptar dhe ndjehem shqiptar'
» Vrasja, burg pa afat edhe minorenit të akuzuar
» Vrasja e Bin Laden, heroi rrezikon të kthehet në i akuzuar
» Majdanozi, për pastrim të fytyrës
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit: