Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
+18
bobi 10
Leo_uk
Ajo goca
dajti modh
CuN@BosS/
Aristogata
Bukuria shpirterore
Erisa
jona
Shaban Cakolli
Next
juxhin
mela
alketa
[DJ^TRINITY]
Vellai
WebMaster
marsida
22 posters
Faqja 2 e 3
Faqja 2 e 3 • 1, 2, 3
Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
First topic message reminder :
A dini te gatuani ,dhe cila gjelle ju pelqen?
A dini te gatuani ,dhe cila gjelle ju pelqen?
Vizitor- Vizitor
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
nji pul te pjekme bona sot ene e hongra vetem :bobe:
Vizitor- Vizitor
pule me ara
Për 4-5 persona duhen:
Pulë 500-600 g. gjalpë 50g. arra 2 filxhane kafeje, hudhra 1 kokërr, uthull 2 lugë gjelle, miell 1 lugë gjelle, kripë, piper.
Pula e pastruar dhe e larë pritet në thela, vendoset në tenxhere, hidhet ujë i vluar aq sa të mbulohen thelat, shtohet pak kripë,piper i zi dhe zihet në zjarr të ngadalshëm derisa të bëhet gati.
Në një tenxhere me gjalpë kaurdiset mielli, shtohet lëngu i pulës duke e përzier mirë që të mos krijohen kokrra dhe lihet të ziejë për 2-3 minuta derisa lëngu të trashet. Pastaj hiqet nga zjarri dhe përzihet me arra të shtypura. Salca rregullohet me hudhra të shtypura, uthull, kripë, piper të zi e thelpinj arre dhe mbahet në vend të ngrohtë, por pa marrë valë.
Gjatë servirjes në pjatë vendoset pula e cila mbulohet me salcën e përgatitur. Kjo lloj pule zakonisht jepet pa garniturë
Pulë 500-600 g. gjalpë 50g. arra 2 filxhane kafeje, hudhra 1 kokërr, uthull 2 lugë gjelle, miell 1 lugë gjelle, kripë, piper.
Pula e pastruar dhe e larë pritet në thela, vendoset në tenxhere, hidhet ujë i vluar aq sa të mbulohen thelat, shtohet pak kripë,piper i zi dhe zihet në zjarr të ngadalshëm derisa të bëhet gati.
Në një tenxhere me gjalpë kaurdiset mielli, shtohet lëngu i pulës duke e përzier mirë që të mos krijohen kokrra dhe lihet të ziejë për 2-3 minuta derisa lëngu të trashet. Pastaj hiqet nga zjarri dhe përzihet me arra të shtypura. Salca rregullohet me hudhra të shtypura, uthull, kripë, piper të zi e thelpinj arre dhe mbahet në vend të ngrohtë, por pa marrë valë.
Gjatë servirjes në pjatë vendoset pula e cila mbulohet me salcën e përgatitur. Kjo lloj pule zakonisht jepet pa garniturë
Vizitor- Vizitor
qofte te skuqura
Për 4-5 persona duhen:
Mish 1 filxhan çaji, qepë 2 kokrra, bukë 75 g. (2 feta), vezë 1 kokërr, kripë, piper, majdanoz, miell 2 lugë gjelle, vaj 4-5 lugë, perime sipas dëshirës.
Qoftet përgatiten zakonisht me mish lope; në këtë rast ato dalin më të buta dhe më të shijshme.
Mishi pritet në copa të vogla dhe grihet në makinë së bashku me qepën dhe hudhrat. Në masën e mishit hidhet vezë, kripë, piper i zi, majdanoz dhe bukë bajate e zbutur me qumësht ose ujë (bukë merret te 25% nga pesha e mishit). Masa përzihet mirë dhe ndahet në qofte; çdo qofteje i jepet forma e rrumbullakët ose ovale, pastaj kalohen në miell dhe skuqen në tigan me yndyrë nga të dyja anët. Duhet pasur parasysh se qofteve gjatë fërgimit nuk u duhet hedhur shumë yndyrë.
Shoqërohen me patate të skuqura, pure patate, perime të tjera të ziera ose të skuqura, pilaf, makarona
Mish 1 filxhan çaji, qepë 2 kokrra, bukë 75 g. (2 feta), vezë 1 kokërr, kripë, piper, majdanoz, miell 2 lugë gjelle, vaj 4-5 lugë, perime sipas dëshirës.
Qoftet përgatiten zakonisht me mish lope; në këtë rast ato dalin më të buta dhe më të shijshme.
Mishi pritet në copa të vogla dhe grihet në makinë së bashku me qepën dhe hudhrat. Në masën e mishit hidhet vezë, kripë, piper i zi, majdanoz dhe bukë bajate e zbutur me qumësht ose ujë (bukë merret te 25% nga pesha e mishit). Masa përzihet mirë dhe ndahet në qofte; çdo qofteje i jepet forma e rrumbullakët ose ovale, pastaj kalohen në miell dhe skuqen në tigan me yndyrë nga të dyja anët. Duhet pasur parasysh se qofteve gjatë fërgimit nuk u duhet hedhur shumë yndyrë.
Shoqërohen me patate të skuqura, pure patate, perime të tjera të ziera ose të skuqura, pilaf, makarona
Vizitor- Vizitor
tave elbasani
Për 4-5 persona duhen:
Mish 500 g. gjalpë 2 lugë gjelle, vezë 2 kokrra, kos 3 gota uji, miell 2 lugë gjelle, oriz 1 lugë gjelle,kripë.
Tava e Elbasanit përgatitet me mish qengji ose dashi. Po të jete me mish qengji ai piqet drejtëpërdrejtë ndërsa me mish dashi zihet më parë. Mishi pritet në thela, vendoset në tepsi, i hidhet përsipër gjalpë dhe futet në furrë ose në tavë me korent. Herë pas herë i hidhet nga pak ujë që të mos thahet. Pasi të piqet hiqet nga furra.
Në tenxhere me gjalpë kaurdiset pak miell derisa të zverdhet, por jo të skuqet; shtohet lëngu i mishit të pjekur i holluar me ujë, përzihen dhe vlojnë derisa të krijohet një salcë e trashë. Hiqet nga zjarri, ftohet dhe pastaj i shtohen kos, vezë, kripë dhe përzihen mirë. Në tavë hidhet oris gjysmë i zier, radhiten thelat e mishit, sipër hidhet masa e përgatitur, pak gjalpë dhe piqet në furrë.
Në qoftë se është mish dashi, ai më parë duhet të ziejë. 10-15 minuta para përfundimit të zierjes së mishit, hidhet pak oriz. Në tenxhere rrihen vezët, shtohet miell, kos, lëng mishi, gjalpë dhe kripë.
Copat e mishit vendosen në tavë së bashku me orizin, mbi to hidhet masa e përgatitur dhe gjalpë i freskët. Piqet në furrë derisa në sipërfaqe të krijohet një cipë e kuqe.
Mish 500 g. gjalpë 2 lugë gjelle, vezë 2 kokrra, kos 3 gota uji, miell 2 lugë gjelle, oriz 1 lugë gjelle,kripë.
Tava e Elbasanit përgatitet me mish qengji ose dashi. Po të jete me mish qengji ai piqet drejtëpërdrejtë ndërsa me mish dashi zihet më parë. Mishi pritet në thela, vendoset në tepsi, i hidhet përsipër gjalpë dhe futet në furrë ose në tavë me korent. Herë pas herë i hidhet nga pak ujë që të mos thahet. Pasi të piqet hiqet nga furra.
Në tenxhere me gjalpë kaurdiset pak miell derisa të zverdhet, por jo të skuqet; shtohet lëngu i mishit të pjekur i holluar me ujë, përzihen dhe vlojnë derisa të krijohet një salcë e trashë. Hiqet nga zjarri, ftohet dhe pastaj i shtohen kos, vezë, kripë dhe përzihen mirë. Në tavë hidhet oris gjysmë i zier, radhiten thelat e mishit, sipër hidhet masa e përgatitur, pak gjalpë dhe piqet në furrë.
Në qoftë se është mish dashi, ai më parë duhet të ziejë. 10-15 minuta para përfundimit të zierjes së mishit, hidhet pak oriz. Në tenxhere rrihen vezët, shtohet miell, kos, lëng mishi, gjalpë dhe kripë.
Copat e mishit vendosen në tavë së bashku me orizin, mbi to hidhet masa e përgatitur dhe gjalpë i freskët. Piqet në furrë derisa në sipërfaqe të krijohet një cipë e kuqe.
Vizitor- Vizitor
pastico me djathe
Për 4-5 persona duhen:
Makarona 300 gram, vezë 2 kokrra, djathë 100 gram, qumësht 1 e 1/2 filxhan çaji, kripë, piper, gjalpë e djathë kackavall të grirë 1 lugë gjelle.
Makaronat spageti ziejnë në ujë të vluar me kripë për 10-15 minuta. Kullohen, shpëlahen,kullohen përsëri mirë dhe hidhen ne tavë, shtohen djathë i bardhë i thërmuar, një pjesë e gjalpit, vezë, pak qumësht, piper i zi dhe të gjitha këto përzihen mirë, shtrohen në tepsi të lyer me yndyrë, përsipër hidhet salcë bardhë, spërkatet me gjalpë e djathë kackavall dhe piqet në furrë për 25-30 minuta.
Makarona 300 gram, vezë 2 kokrra, djathë 100 gram, qumësht 1 e 1/2 filxhan çaji, kripë, piper, gjalpë e djathë kackavall të grirë 1 lugë gjelle.
Makaronat spageti ziejnë në ujë të vluar me kripë për 10-15 minuta. Kullohen, shpëlahen,kullohen përsëri mirë dhe hidhen ne tavë, shtohen djathë i bardhë i thërmuar, një pjesë e gjalpit, vezë, pak qumësht, piper i zi dhe të gjitha këto përzihen mirë, shtrohen në tepsi të lyer me yndyrë, përsipër hidhet salcë bardhë, spërkatet me gjalpë e djathë kackavall dhe piqet në furrë për 25-30 minuta.
Vizitor- Vizitor
byrek me spinaq
Për 4-5 persona duhen:
Miell 3 gota uji, uje 300 gram, spinaq 1 kg, vezë 1 kokërr, djathë 100 gram, vaj 1/2 filxhan caji, kripë, piper
Pergatitje:
Në tavolinë ose tepsi hidhet miell, në mes hapet gropë ku hidhet ujë me pak kripë. Për 1 kg miell merret 550-600 gram ujë, megjthëse kjo varet nga lagështia e miellit. Duke e përzier nga mesi, zihet një brumë i fortë i cili punohet për 10 minuta, ndahet në kuleçë, mbulohet me picetë të lagur dhe lihen për 20-30 minuta që të fitojë elasticitet. Nga çdo kulaç bëhen petë të vogla, secila prej tyre spërkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 copë mbi njëra tjetrën, pastaj hapen petët e zakonshme. Spinaqi për mbushje pastrohet, lahet dhe përvëlohet për 2-3 minuta në ujë të vluar e kripë, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe përzihet me djathë të thërmuar e vezë, shtohet kripë, piper dhe shtrohet në petë. Në tepsi të lyer me yndyrë shtrohet gjysma tjetër e petëve, duke i spërkatur secilën me yndyrë, mbi to shtohet mbushja e përgatitur dhe mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me yndyrë. Anët mbështillen nga brenda. Byreku spërkatet me yndyrë dhe piqet
Miell 3 gota uji, uje 300 gram, spinaq 1 kg, vezë 1 kokërr, djathë 100 gram, vaj 1/2 filxhan caji, kripë, piper
Pergatitje:
Në tavolinë ose tepsi hidhet miell, në mes hapet gropë ku hidhet ujë me pak kripë. Për 1 kg miell merret 550-600 gram ujë, megjthëse kjo varet nga lagështia e miellit. Duke e përzier nga mesi, zihet një brumë i fortë i cili punohet për 10 minuta, ndahet në kuleçë, mbulohet me picetë të lagur dhe lihen për 20-30 minuta që të fitojë elasticitet. Nga çdo kulaç bëhen petë të vogla, secila prej tyre spërkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 copë mbi njëra tjetrën, pastaj hapen petët e zakonshme. Spinaqi për mbushje pastrohet, lahet dhe përvëlohet për 2-3 minuta në ujë të vluar e kripë, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe përzihet me djathë të thërmuar e vezë, shtohet kripë, piper dhe shtrohet në petë. Në tepsi të lyer me yndyrë shtrohet gjysma tjetër e petëve, duke i spërkatur secilën me yndyrë, mbi to shtohet mbushja e përgatitur dhe mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me yndyrë. Anët mbështillen nga brenda. Byreku spërkatet me yndyrë dhe piqet
Vizitor- Vizitor
sheqer pare
Për 25 copë duhen:
Për brumin:
Miell 3 gota uji, gjalpë 1 gote,
vezë 1 kokërr ose 2 të verdha,
sodë një majë luge kafeje, pak vanilje,
sheqer 1 gotë uji.
Për shërbetin duhen:
2 gota sheqer, një gotë e gjysmë ujë.
Rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezët pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht dhe në fund hidhet mielli i perzier me sodë. Zihet brumi i cili pritet ne forma dhe shtrohen në tavë të lyer me yndyrë. Lihet të piqet për 20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur të vlohet i hidhet shërbet i aromatizuar me vanilje. Duhet pasur kujdes që shërbeti të mos i hidhet i nxehtë pasi sheqerparet qullosen
Për brumin:
Miell 3 gota uji, gjalpë 1 gote,
vezë 1 kokërr ose 2 të verdha,
sodë një majë luge kafeje, pak vanilje,
sheqer 1 gotë uji.
Për shërbetin duhen:
2 gota sheqer, një gotë e gjysmë ujë.
Rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezët pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht dhe në fund hidhet mielli i perzier me sodë. Zihet brumi i cili pritet ne forma dhe shtrohen në tavë të lyer me yndyrë. Lihet të piqet për 20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur të vlohet i hidhet shërbet i aromatizuar me vanilje. Duhet pasur kujdes që shërbeti të mos i hidhet i nxehtë pasi sheqerparet qullosen
Vizitor- Vizitor
speca te mbushur
Ingredientet : Per 4 persona
- 4 speca te bukur dhe te medhenj
- 100 gr oriz
- 300 gr mish i skuqur
- 2 gota leng mishi
- Salce nga domate te fresketa
- 2 qepe
- Buqete erezash
- Stafidhe dhe berthame pishe
- Kripe, pipe, vaj ulliri
Pergatitja :
Lani orizin (nese eshte e nevojshme) dhe skuqeni ate per disa minuta me pak vaj. Prisni 5 minuta dhe hidhni me pas aq leng mishi sa orizi te mos duket me. Hidhini kripe dhe lereni te zjere pa e mbuluar me kapak. Orizi duhet te jete i lire dhe gati i thate, por jo shume i bute.
Skuqni qepet e prera ne pak vaj. Perzieni orizin, mishin, qepet e skuqura, erezat e prera dhe gjysem gote vaj ulliri ne nje tas dhe hidhini edhe pak salce domate dhe gjysem gote vaj ulliri serish. Bejeni shijen sipas deshires me kripe dhe piper. Shtojini stafidhet dhe berthamat e pishave.
Prisni pjesen e siperme (kapakun) e specave. Hiqni pjesen e brendshme bashke me farat. Hiqini lekuren specave (edhe nga kapelja) duke i lene per 4-5 minuta ne nje tenxhere me 3 litra uje qe valon, per ti bere ato me te buta. Merrni nje tave ku specat do vihen prane njera tjetres, dhe hidhini pak vaj taves. Lerini specat per 5 minuta me pjesen e poshtme lart qe te kullojne.
Vendosini ne rregull specat dhe mbushini plot me miksin qe keni pergatitur me perpara. Vendosini siper kapaket cdo speci dhe hidhini pak vaj ulliri siper. Mbulojeni gjithe taven me nje leter alumini ne menyre qe letra te mos shtype specat, dhe vendoseni ne furre per 30 minuta me nje temperature 200° C. Hidhini me pas pak leng mishi siper specave dhe lerini edhe nje ore ne furre me nje temperature me te ulet.
- 4 speca te bukur dhe te medhenj
- 100 gr oriz
- 300 gr mish i skuqur
- 2 gota leng mishi
- Salce nga domate te fresketa
- 2 qepe
- Buqete erezash
- Stafidhe dhe berthame pishe
- Kripe, pipe, vaj ulliri
Pergatitja :
Lani orizin (nese eshte e nevojshme) dhe skuqeni ate per disa minuta me pak vaj. Prisni 5 minuta dhe hidhni me pas aq leng mishi sa orizi te mos duket me. Hidhini kripe dhe lereni te zjere pa e mbuluar me kapak. Orizi duhet te jete i lire dhe gati i thate, por jo shume i bute.
Skuqni qepet e prera ne pak vaj. Perzieni orizin, mishin, qepet e skuqura, erezat e prera dhe gjysem gote vaj ulliri ne nje tas dhe hidhini edhe pak salce domate dhe gjysem gote vaj ulliri serish. Bejeni shijen sipas deshires me kripe dhe piper. Shtojini stafidhet dhe berthamat e pishave.
Prisni pjesen e siperme (kapakun) e specave. Hiqni pjesen e brendshme bashke me farat. Hiqini lekuren specave (edhe nga kapelja) duke i lene per 4-5 minuta ne nje tenxhere me 3 litra uje qe valon, per ti bere ato me te buta. Merrni nje tave ku specat do vihen prane njera tjetres, dhe hidhini pak vaj taves. Lerini specat per 5 minuta me pjesen e poshtme lart qe te kullojne.
Vendosini ne rregull specat dhe mbushini plot me miksin qe keni pergatitur me perpara. Vendosini siper kapaket cdo speci dhe hidhini pak vaj ulliri siper. Mbulojeni gjithe taven me nje leter alumini ne menyre qe letra te mos shtype specat, dhe vendoseni ne furre per 30 minuta me nje temperature 200° C. Hidhini me pas pak leng mishi siper specave dhe lerini edhe nje ore ne furre me nje temperature me te ulet.
Vizitor- Vizitor
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
mish pule me patate ne tav per 4 veta
4 kofsha pule
5 patate te medha
2 speca
2 karota
1 kungull po jane disa kunguj si sallatore te vegjel
salce domate
krip vaje piper te si rigon
dhe qep
pergatittja
mer patatet i qeron dhe i pret copa te medha
pret specat karotat dhe kungullin dhe qepen
ben kofshat e pules pak me salce dhe rigon dhe piper
i ben dhe patat specat etj qe ke grire ne tave me salce rigon piper i hedhe dhe vaje dhe krip dhe cone mishin mbi patatet dhe e con te piqet ne 200 grade per 1 ore me 1/5 eshte gati
kjo gjell eshte per beqaret shume e shpejt dhe behet dhe shpejt
4 kofsha pule
5 patate te medha
2 speca
2 karota
1 kungull po jane disa kunguj si sallatore te vegjel
salce domate
krip vaje piper te si rigon
dhe qep
pergatittja
mer patatet i qeron dhe i pret copa te medha
pret specat karotat dhe kungullin dhe qepen
ben kofshat e pules pak me salce dhe rigon dhe piper
i ben dhe patat specat etj qe ke grire ne tave me salce rigon piper i hedhe dhe vaje dhe krip dhe cone mishin mbi patatet dhe e con te piqet ne 200 grade per 1 ore me 1/5 eshte gati
kjo gjell eshte per beqaret shume e shpejt dhe behet dhe shpejt
Vizitor- Vizitor
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
akili dua qe kur te vi te me gatuash ket qe ke shkruajtur lale :gezim:
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
Midhje te mbushura
Përbërësit
* 24 midhje ose 500g
* 180ml uje
* 60ml vaj ulliri
* 1 hudher te prere
* nje dore majdanoz te grire
* 35g buke te grire
* 3 domate te prera te vogla te vogla pasi eshte hequr lekura
Udhëzime per pregaditje
i zien midhjet ne uje te mbuluara per 3 min derisa te hapen i kullon pastaj i ndan ne mes nje pjes te guackes e mban nje e hedh ate qe mban do ta perdorni per te mbushur e merr mishin e midhjeve dhe e ve ne nje pjat dhe pastaj i hedh te gjitha ingredientet dhe i trazon mire e mbulon dhe e ve ne frigorifer per 30 min pastaj vendos nje midhje ne cdo guacke i vendose ne tepsi dhe i pjek ne furre ne temp 375 per 10-15min pastaj i vendose ne nje pjatance vezore mbi njera tjetren dhe jane gati per tu shijuar do tiu udhezoja qe kete pjate ta pregatisnit ne nje raste te vecante
Përbërësit
* 24 midhje ose 500g
* 180ml uje
* 60ml vaj ulliri
* 1 hudher te prere
* nje dore majdanoz te grire
* 35g buke te grire
* 3 domate te prera te vogla te vogla pasi eshte hequr lekura
Udhëzime per pregaditje
i zien midhjet ne uje te mbuluara per 3 min derisa te hapen i kullon pastaj i ndan ne mes nje pjes te guackes e mban nje e hedh ate qe mban do ta perdorni per te mbushur e merr mishin e midhjeve dhe e ve ne nje pjat dhe pastaj i hedh te gjitha ingredientet dhe i trazon mire e mbulon dhe e ve ne frigorifer per 30 min pastaj vendos nje midhje ne cdo guacke i vendose ne tepsi dhe i pjek ne furre ne temp 375 per 10-15min pastaj i vendose ne nje pjatance vezore mbi njera tjetren dhe jane gati per tu shijuar do tiu udhezoja qe kete pjate ta pregatisnit ne nje raste te vecante
alketa- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Albania
Postime : 765
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 31
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
Vegjetariane me peshk ton
Përbërësit
* 300gr miell
* 100gr ton
* 5 kokrra veze
* 2karrota
* salce me domate dhe perime
* 300gr djath pice
* ullinj
* 200gr qumesht
Udhëzime per pregaditje
marrim miellin dhe qumeshtin e bejme brum.pasi ta leme pre 15 minuta e hapim ne forme pice.hedhim salcen me pas djthin e pices. rrahim vezet dhe ia hedhim ,me pas hedhim karrotat e grira siper karrotes hedhim peshkun ton dhe ullinjte.pasi te kemi ngrohur furren ne 250 grde fusim picen per 15-20 minuta.
Përbërësit
* 300gr miell
* 100gr ton
* 5 kokrra veze
* 2karrota
* salce me domate dhe perime
* 300gr djath pice
* ullinj
* 200gr qumesht
Udhëzime per pregaditje
marrim miellin dhe qumeshtin e bejme brum.pasi ta leme pre 15 minuta e hapim ne forme pice.hedhim salcen me pas djthin e pices. rrahim vezet dhe ia hedhim ,me pas hedhim karrotat e grira siper karrotes hedhim peshkun ton dhe ullinjte.pasi te kemi ngrohur furren ne 250 grde fusim picen per 15-20 minuta.
alketa- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Albania
Postime : 765
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 31
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
Tort me puding
Përbërësit
* 3 kokrra veze
* 20 lug sheqer
* 20 lug miell
* 20 lug qumesht
* 1 pecive
* 1 vanile
* puding
* shllag
Udhëzime per pregaditje
Ne nje ene 3 vez dhe 20 lug sheqer perzihen me mikser mir pastaj shtohen 20 lug miell 20 lug qumesht 1 peciv dhe nje vanile dhe keto perzihen deri sa masa te behet homogjene pastaj e qesim ne tave dhe e fusim te piqet keshtu i bejm dhe dy pet tjera ne ket menyre pastaj ziejm pudingun dhe pasi te piqen te 3 petet dhe ftohetn ne mes te peteve i bejm me puding dhe ne fund e lyejm tere torten me shllag pasi ta lyejm me shllag torten e dekorojm me pem sipas shijes Ju befte mire
Përbërësit
* 3 kokrra veze
* 20 lug sheqer
* 20 lug miell
* 20 lug qumesht
* 1 pecive
* 1 vanile
* puding
* shllag
Udhëzime per pregaditje
Ne nje ene 3 vez dhe 20 lug sheqer perzihen me mikser mir pastaj shtohen 20 lug miell 20 lug qumesht 1 peciv dhe nje vanile dhe keto perzihen deri sa masa te behet homogjene pastaj e qesim ne tave dhe e fusim te piqet keshtu i bejm dhe dy pet tjera ne ket menyre pastaj ziejm pudingun dhe pasi te piqen te 3 petet dhe ftohetn ne mes te peteve i bejm me puding dhe ne fund e lyejm tere torten me shllag pasi ta lyejm me shllag torten e dekorojm me pem sipas shijes Ju befte mire
alketa- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Albania
Postime : 765
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 31
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
Tort me kore te gatshme
Përbërësit
* 1 margarin
* 300 gr keksa
* 300gr sheqer
* gjysem liter qumesht
* arra lajthi rrush zhele
Udhëzime per pregaditje
margarinin me sheqer i rreh mire .Me një en tJeter i qet keksat dhe i ul ne qumesht ..peafersisht me pak se gjysem litre qumesht ....pastaj i qet arrat lajthit zhelet rushin i perzien te gjitha dhe e lyen torten ....torta duhet te lyer me 2-shllaga te vanilles dhe i qet mbi kokos......
Përbërësit
* 1 margarin
* 300 gr keksa
* 300gr sheqer
* gjysem liter qumesht
* arra lajthi rrush zhele
Udhëzime per pregaditje
margarinin me sheqer i rreh mire .Me një en tJeter i qet keksat dhe i ul ne qumesht ..peafersisht me pak se gjysem litre qumesht ....pastaj i qet arrat lajthit zhelet rushin i perzien te gjitha dhe e lyen torten ....torta duhet te lyer me 2-shllaga te vanilles dhe i qet mbi kokos......
alketa- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Albania
Postime : 765
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 31
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
ore ju ne revista i merni keto ushqime , ose ne internet. jojo
jojo nuk ben keshtu
duhet vet ato qe dini
guzhina per mu ka demethenje shum shum per ushqim!!
nuk di te gatuaj as gje , por di ti shikoj qe mos te digjen .
jojo nuk ben keshtu
duhet vet ato qe dini
guzhina per mu ka demethenje shum shum per ushqim!!
nuk di te gatuaj as gje , por di ti shikoj qe mos te digjen .
Vizitor- Vizitor
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
te gatuaj di dhe qe te gjitha gjellrtat me pelqejne
mela- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Tirana
Postime : 2709
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/01/2009
Mosha : 112
Hobi : ING
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
epo, interneti nuk eshte vetem per te chatuar o lal
alketa- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Albania
Postime : 765
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 31
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
ej po nuk ka lezet me i mor ne net recetat se te jet per ne net bej iventar une pastaj lezeti eshte i boni vete te shikojme sa guzhinjra te shkelqyer jeni...
juxhin- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : albania
Postime : 32
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Hobi : rekrut i fbi-s
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
juxhin jam mjeshter per gatim
lum gruja qe me ka :ngerdhesh:
lum gruja qe me ka :ngerdhesh:
Vellai- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : ne mes te oqeanit
Postime : 3943
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 112
Hobi : po e kerkoj akoma
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
ej kush do ti bej une nai gjo interesane ene tja coj me blutoth. si thoni nai spageti alla italiana ose nai krpe me ushqim fshati.. si thoni doni nai darke specjale...
juxhin- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : albania
Postime : 32
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Hobi : rekrut i fbi-s
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
mmmmmmmmmmmmmm
po dite musaka beje ene dergoje
po dite musaka beje ene dergoje
Vellai- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : ne mes te oqeanit
Postime : 3943
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 112
Hobi : po e kerkoj akoma
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
DI POR PERTOJ :tel:
Next- I/e Regjistruar
- Postime : 2536
Gjinia :
Anëtarësuar : 26/01/2009
Mosha : 36
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
nuk pertoj por nuk di :bobe:
Vellai- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : ne mes te oqeanit
Postime : 3943
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 112
Hobi : po e kerkoj akoma
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
Di dhe ka vite qe gatuaj e e vogel,rrija mrapa gjyshes dhe tashti vertet i them FALIMINDERIT dhe e puth forte :kis: se me ka marre malli :(
Vizitor- Vizitor
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
rofye gjyshja jote qe te mesoj ty te gatush
Vellai- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : ne mes te oqeanit
Postime : 3943
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 112
Hobi : po e kerkoj akoma
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
po dihet ,gjyshet jan ato qe na mesojn shume gjera qe,na perkrahin ma shume
Vizitor- Vizitor
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
te ben motrajote nje byrek ty hahha
Next- I/e Regjistruar
- Postime : 2536
Gjinia :
Anëtarësuar : 26/01/2009
Mosha : 36
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
edhe muaaaaaaa BURByrek me spinaq
Për 4-5 persona duhen:
Miell 3 gota uji, uje 300 gram, spinaq 1 kg, vezë 1 kokërr, djathë 100 gram, vaj 1/2 filxhan caji, kripë, piper
Pergatitje:
Në tavolinë ose tepsi hidhet miell, në mes hapet gropë ku hidhet ujë me pak kripë. Për 1 kg miell merret 550-600 gram ujë, megjthëse kjo varet nga lagështia e miellit. Duke e përzier nga mesi, zihet një brumë i fortë i cili punohet për 10 minuta, ndahet në kuleçë, mbulohet me picetë të lagur dhe lihen për 20-30 minuta që të fitojë elasticitet. Nga çdo kulaç bëhen petë të vogla, secila prej tyre spërkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 copë mbi njëra tjetrën, pastaj hapen petët e zakonshme. Spinaqi për mbushje pastrohet, lahet dhe përvëlohet për 2-3 minuta në ujë të vluar e kripë, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe përzihet me djathë të thërmuar e vezë, shtohet kripë, piper dhe shtrohet në petë. Në tepsi të lyer me yndyrë shtrohet gjysma tjetër e petëve, duke i spërkatur secilën me yndyrë, mbi to shtohet mbushja e përgatitur dhe mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me yndyrë. Anët mbështillen nga brenda. Byreku spërkatet me yndyrë dhe piqetEK ME SPINAQQQQQQ
Për 4-5 persona duhen:
Miell 3 gota uji, uje 300 gram, spinaq 1 kg, vezë 1 kokërr, djathë 100 gram, vaj 1/2 filxhan caji, kripë, piper
Pergatitje:
Në tavolinë ose tepsi hidhet miell, në mes hapet gropë ku hidhet ujë me pak kripë. Për 1 kg miell merret 550-600 gram ujë, megjthëse kjo varet nga lagështia e miellit. Duke e përzier nga mesi, zihet një brumë i fortë i cili punohet për 10 minuta, ndahet në kuleçë, mbulohet me picetë të lagur dhe lihen për 20-30 minuta që të fitojë elasticitet. Nga çdo kulaç bëhen petë të vogla, secila prej tyre spërkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 copë mbi njëra tjetrën, pastaj hapen petët e zakonshme. Spinaqi për mbushje pastrohet, lahet dhe përvëlohet për 2-3 minuta në ujë të vluar e kripë, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe përzihet me djathë të thërmuar e vezë, shtohet kripë, piper dhe shtrohet në petë. Në tepsi të lyer me yndyrë shtrohet gjysma tjetër e petëve, duke i spërkatur secilën me yndyrë, mbi to shtohet mbushja e përgatitur dhe mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me yndyrë. Anët mbështillen nga brenda. Byreku spërkatet me yndyrë dhe piqetEK ME SPINAQQQQQQ
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
u sa te mir e bekeni moj klea
Next- I/e Regjistruar
- Postime : 2536
Gjinia :
Anëtarësuar : 26/01/2009
Mosha : 36
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
ne guzhinaaaa, me ka mesu nena te gatuj gjelllrat te gjithat, se kam problem , vetem thuani se qka po doni
Vizitor- Vizitor
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
te gatuaj nuk di,po te shijoj uh sa mire
Shaban Cakolli- Legjendë
- Postime : 6690
Anëtarësuar : 04/02/2009
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
SA MIRE
jo me ngrene dijne te gjithe znj,po shumica nuk dijne te gatuajn :(
jo me ngrene dijne te gjithe znj,po shumica nuk dijne te gatuajn :(
Shaban Cakolli- Legjendë
- Postime : 6690
Anëtarësuar : 04/02/2009
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
hahahaah
un te pakten di me gatuarrrrrrrrr
un te pakten di me gatuarrrrrrrrr
jona- I/e Regjistruar
- Postime : 261
Anëtarësuar : 28/01/2009
Re: Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
kur them te ngrn ,,dmth ,qe di te shijoj ,gjerat e mira dmth tja di vleren apo shijen nje gjelle te mirfillte :lol: qe vrtet ja vlen ,se per te ngren ka shume lloj ushqimi ,por vlerat nuk jane te njejta :lol!:
Vizitor- Vizitor
Faqja 2 e 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Cfare dini te gatuani?...
» Si te Gatuani Peshkun
» Sa ju pelqen guzhina tradicionale ?
» guzhina italiane (makarona)
» A e dini se...?
» Si te Gatuani Peshkun
» Sa ju pelqen guzhina tradicionale ?
» guzhina italiane (makarona)
» A e dini se...?
Faqja 2 e 3
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi