Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Receta gatimi - Faqe 9 People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.


Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Receta gatimi - Faqe 9 People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Receta gatimi

+13
Єямєℓiиdå
Tonii
Anonim
LADY D
Vig-ana
Gjarperesha
Xrisa
koli852
Roksana
WebMaster
metis
mela
Aristogata
17 posters

Faqja 9 e 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:09

First topic message reminder :

Embelsire me mjalt

Duhen:

Miell 2 gota uji ose 500g
Sheqer 1 gote uji
Mjalte 2-3 luge gjelle
Veze 2 kokrra
Sode nje luge kafeje
Arra 1-2 filxhane kafeje
Gjalpe 2 filxhan kafeje (i shkrire)
Vanilje, kakao nje luge gjelle plot
Dhe dy filxhane uje.

Per shurupin duhen.

Sheqer 3 gota uji
Uje 2.5 gota uji

Ne nje ene perzihen mire vezet, mjalti, gjalpi, uje dhe ne fund shtohen arrat. Pastaj hidhet miell i perzier me sode dhe pak kakao. Zihet brumi i cili nuk duhet te punohet shume, qe te mos behet elastik. Brumi i pergatitur vendoset ne nje tave te lyer me yndyre, rrafshohet me dore, lyhet siperfaqja me te verdhe veze, behen disa vijaska me pirun dhe piqet per 30-35 minuta. Pas pjekjes ftohet, pritet ne copa ne forme rombi dhe i hidhet shurup i vakur, jo shume i nxehte, i aromatizuar me vanilje. Per te permiresuar cilesine e embelsires ne vend te ujit te percaktuar ne normative, hidhet gjalpe, veze dhe mjalte tjeter. (Ujin mos e perdor fare).
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë


Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:15

Per fergese ju duhen ingredientet e meposhtme:


qepe te fresketa
domate ose salce domate
speca
veze
djath i bardhe
vaj ulliri
kripe
piper i zi

*Te gjithe ingredientet pastrohen mire dhe priten

*Ne vajin e nxehte skuqen qepet dhe pastaj shtohen specat

*perzihen mire derisa te marrin nje ngjyre te arte

*Shtohen
domatet apo salca e domateve. Perzihen mire me specat. Pas disa
minutash shtohet djathi i prere ne copa te vogla. Kur ingredientet te
jene lidhur mire me njeri-tjetrin shtohen vezet e rrahura dhe perzihen
mire

ju befte mire Receta gatimi - Faqe 9 Cheesy

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:15

Patėllxhanė tė mbushur
Pėr 4-5 persona duhen:
Patėllxhanė 1 kg,
qepė 6-7 kokrra ose salcė njė lugė gjelle,
hudhra 2 kokrra, kripė, piper, majdanoz.
Patėllxhanėve
u qėrohet bishti, u hiqet lėkura nė tre rripa sipėr dhe nga tė dyja
anėt. Priten pėr sė gjati te pjesa e sipėrme deri nė mes tė tulit.
Patėllxhanėt vendosen nė ujė me kripė pėr gjysėm ore. Ndėrkohė nė tigan
me yndyrė skuqet qepa e grirė nė formė gjysėmrrethi,shtohen domate tė
qėruara dhe tė prere nė copa tė vogla; vazhdon kaurdisja nė zjarr tė
avashėm nė mėnyrė qė qepa tė zbutet. Nė fund shtohen hudhra tė grira,
majdanoz, kripė, piper dhe pak uthull. Patėllxhanet kullohen, shpėlahen
dhe skuqen nė tigan me pak yndyrė pastaj rreshtohen nė tavė, hapen nė
vendin e prerė dhe mbushen me masėn e pėrgatitur. Sipėr u vihet nga njė
fetė domate.
Shtohet fare pak ujė dhe piqen pėr njė orė nė furrė jo shumė te nxehtė.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:15

Mish role

Ingredientet : Per kater persona
- 4 eskallope vici
- 4 feta te holla proshute
- 150 gr djath zviceran
- 50 gr gjalp
- 1 filxhan te vogel me krem te fresket
- 2 luge gjelle vaj
- 2 limone
- piper dhe kripe

Pergatitja:
Prejeni djathin ne feta sipas gjatesise se eskallopeve. Vini midis cdo
eskallopi dy ose tre feta djath dhe nje fete proshute.
Rrotullojini
fetet e eskallopeve dhe u ngulni nga nje shkop kokteili (ose shkop
dhembesh). Mund ti lidhni dhe me pe kuzhine per mish, por mos e
shtrengoni shume.

Ngrohni vajin dhe gjalpin ne nje tigan. Sapo te
behet yndyra me ngjyre kafe, vini copat e rrotulluara te mishit ne
tigan. Skuqini derisa te gjitha anet te marrin ngjyre flori ose kafe nga
e skuqura.

Uleni zjarrin dhe lereni mishin te skuqet ngadale per
10 minuta. Hidhini persiper lengun e limoneve dhe disa luge gjelle
krem, Provoni salcen dhe shtojini kripe e piper sipas deshires suaj.
Vendosni ne pjate te ngrohura me pare pak garniture me feta limoni dhe
disa gjethe majdanoz.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:15

Fėrgesė Tirane
Pėr 4-5 persona duhen:

Speca 8-10
copė mesatare, domate 4-5 kokrra mesatare, yndyrė pėr skuqje, 2 filxhanė
kafeje, miell 1 lugė gjelle, vezė 2 kokrra, hudhra 4-5 thelpinj, gjizė
4-5 lugė gjelle, spec djegės sipas dėshirės
Specat pastrohen nga
bishti dhe farat, lahen dhe skuqen. Nė yndyrėn e mbetur hidhet domatet e
qėruara nga cipa dhe tė grira hollė, kaurdisen derisa masa tė trashet,
hiqet nga zjarri i hidhen vezė, spec djegės, majdanoz i grirė hollė,
gjizė ose djathė.
Masa vendoset nė pjatė dhe sipėr vendosen specat e fėrguar.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:16

Pastico me djathė

Pėr 4-5 persona duhen:

Makarona
300 gram, vezė 2 kokrra, djathė 100 gram, qumėsht 1 e 1/2 filxhan caji,
kripė, piper, gjalpė e djathė kackavall tė grirė 1 lugė gjelle.

Makaronat
spageti ziejnė nė ujė tė vluar me kripė pėr 10-15 minuta. Kullohen,
shpėlahen,kullohen pėrsėri mirė dhe hidhen ne tavė, shtohen djathė i
bardhė i thėrmuar, njė pjesė e gjalpit, vezė, pak qumėsht, piper i zi
dhe tė gjitha kėto pėrzihen mirė, shtrohen nė tepsi tė lyer me yndyrė,
pėrsipėr hidhet salcė bardhė, spėrkatet me gjalpė e djathė kackavall dhe
piqet nė furrė pėr 25-30 minuta.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:16

Tavė Elbasani
Pėr 4-5 persona duhen:

Mish 500 g. gjalpė 2 lugė gjelle, vezė 2 kokrra, kos 3 gota uji, miell 2 lugė gjelle, oriz 1 lugė gjelle,kripė.
Tava
e Elbasanit pėrgatitet me mish qengji ose dashi. Po tė jete me mish
qengji ai piqet drejtėpėrdrejtė ndėrsa me mish dashi zihet mė parė.
Mishi pritet nė thela, vendoset nė tepsi, i hidhet pėrsipėr gjalpė dhe
futet nė furrė ose nė tavė me korent. Herė pas herė i hidhet nga pak ujė
qė tė mos thahet. Pasi tė piqet hiqet nga furra.
Nė tenxhere me
gjalpė kaurdiset pak miell derisa tė zverdhet, por jo tė skuqet; shtohet
lėngu i mishit tė pjekur i holluar me ujė, pėrzihen dhe vlojnė derisa
tė krijohet njė salcė e trashė. Hiqet nga zjarri, ftohet dhe pastaj i
shtohen kos, vezė, kripė dhe pėrzihen mirė. Nė tavė hidhet oris gjysmė i
zier, radhiten thelat e mishit, sipėr hidhet masa e pėrgatitur, pak
gjalpė dhe piqet nė furrė.
Nė qoftė se ėshtė mish dashi, ai mė parė
duhet tė ziejė. 10-15 minuta para pėrfundimit tė zierjes sė mishit,
hidhet pak oriz. Nė tenxhere rrihen vezėt, shtohet miell, kos, lėng
mishi, gjalpė dhe kripė.
Copat e mishit vendosen nė tavė sė bashku me
orizin, mbi to hidhet masa e pėrgatitur dhe gjalpė i freskėt. Piqet nė
furrė derisa nė sipėrfaqe tė krijohet njė cipė e kuqe.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:16

Comlek me qepė
Pėr 4-5 persona duhen:

Qepė 1 kg, vaj 2 filxhanė kafeje, salcė 1 luge gjelle, verė njė filxhan kafeje, hudhėr njė kokėrr, kripė, piper, 2 fletė dafine
Qepujkat
(qepėt sa njė kokėrr arre) qėrohen dhe tė paprera skuqen nė tigan me
yndyrė e hidhen nė tenxhere. Nė tigan hidhet njė kokėrr qepė e grirė
hollė, kaurdiset pak, shtohet salcė dhe pasi kaurdisen sė bashku shuhen
me verė tė kuqe ose tė bardhė, shtohet kripė, piper, ujė dhe hudhra.
Tenxherja mbulohet mirė dhe lihet nė zjarr te javashėm pėr 20-30 minuta.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:17

Qofte tė fėrguara

Mishin e grire eshte mire ta vesh gjysem per gjysem vic me derr.se dalin me te shkrifta .po dhe vetem vic mire eshte.
Pėr 4-5 persona duhen:

Mish
1 filxhan caji, qepė 2 kokrra, bukė 75 g. (2 feta), vezė 1 kokėrr,
kripė, piper, majdanoz, miell 2 lugė gjelle, vaj 4-5 lugė, perime sipas
dėshirės.
Qoftet pėrgatiten zakonisht me mish lope; Mishi pritet nė
copa tė vogla dhe grihet nė makinė sė bashku me qepėn dhe hudhrat. Nė
masėn e mishit hidhet vezė, kripė, piper i zi, majdanoz dhe bukė bajate e
zbutur me qumėsht ose ujė (bukė merret te 25% nga pesha e mishit). Masa
pėrzihet mirė dhe ndahet nė qofte; ēdo qofteje i jepet forma e
rrumbullakėt ose ovale, pastaj kalohen nė miell dhe skuqen nė tigan me
yndyrė nga tė dyja anėt. Duhet pasur parasysh se qofteve gjatė fėrgimit
nuk u duhet hedhur shumė yndyrė.
Shoqėrohen me patate tė skuqura, pure patate, perime tė tjera tė ziera ose tė skuqura, pilaf, makarona etj.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:17

Pulė me arra
Pėr 4-5 persona duhen:

Pulė 500-600 g. gjalpė 50g. arra 2 filxhane kafeje, hudhra 1 kokėrr, uthull 2 lugė gjelle, miell 1 lugė gjelle, kripė, piper.
Pula
e pastruar dhe e larė pritet nė thela, vendoset nė tenxhere, hidhet ujė
i vluar aq sa tė mbulohen thelat, shtohet pak kripė,piper i zi dhe
zihet nė zjarr tė ngadalshėm derisa tė bėhet gati.
Nė njė tenxhere me
gjalpė kaurdiset mielli, shtohet lėngu i pulės duke e pėrzier mirė qė
tė mos krijohen kokrra dhe lihet tė ziejė pėr 2-3 minuta derisa lėngu tė
trashet. Pastaj hiqet nga zjarri dhe pėrzihet me arra tė shtypura.
Salca rregullohet me hudhra tė shtypura, uthull, kripė, piper tė zi e
thelpinj arre dhe mbahet nė vend tė ngrohtė, por pa marrė valė.
Gjatė servirjes nė pjatė vendoset pula e cila mbulohet me salcėn e pėrgatitur. Kjo lloj pule zakonisht jepet pa garniturė.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:17

MISH ME BAMJE ( me mish qingji behen me te mira)

Pergatitja:

Bamjet
pastrohen duke u prere bishtin dhe sperkaten me uthull dhe
me kripe mbulohen me uje te nxehte qe tu zbutet pushi.

Copat
e mishit kaurdisen me qepe te grira holle me vaj ulliri,
derisa qepa te marre ngjyre ari. pastaj shtohen speca te kuq
dhe jeshile te grire, domate te grira, dhe gjethe dafine. pasi
te jene kaurdisur mire te gjitha se bashku i hidhet kripe
piper dhe mbulohen me uje. i leme te ziejne derisa mishi te
jete zier. i hedhim dhe majdanoz dhe e heqim nga zjarri.
Bamjet
i kullojme duke i shpelare dhe pak ne kullojse dhe i
shtrojme ne tave. siper i hedhim pak vaj ulliri dhe i pjekim
pak ne furre.
Pasi te jene pjekur, i hedhim masen e
pergatitur e perziejme qe te behet njetrajtesisht njelloj pa i
prishur bamjet me kujdes dhe e lem ne furre 220 grade per
nja gjysem ore.

kaq. ju befte mire. Receta gatimi - Faqe 9 Cheesy

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:18

QENGJ FRIKASE

Pergatitja:

Copat
e mishit te qingjit kaurdisen me gjalp, por jo te skuqen
shume. Pastaj shtohet uji i nxehte derisa te mbulohet mishi.
Hidhet piper kripe dhe lihet te zieje. Ne gjysmen e ziarjes i
hidhen karrota te prera kubike, nje patate te prere ne kubike
te vegjel, pak selino, arre moscat dhe ne fund i shtohet
pak koper. gjella zihet ne zjarr te ngadalte.

Ne nje
tenxhere tjeter klaurdiset nje luge miell me pak gjalp, por jo
te marre ngjyre, i hidhet qumesht i vaket dhe perzihet te
mos behet kokrriza i hidhet dhe pak nga lengu i mishit dhe
lihet te zieje per nja 2-3 minuta. Kjo mase hidhet ne
tenxheren me mishin dhe zarzavatet. lihet dhe pak ne zjarr
dhe hiqet. provohet dhe per kripe.
Per kenaqesi i shtohet dhe nje gote kos i rrahur mire si krem, para se te hiqet nga zjarri.

ju befte mire Receta gatimi - Faqe 9 Cheesy

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:18

PACE PLENCI

Per 5 veta duhen:
1 kg plenc vici
500gr tul domateje
200gr gjalpe
1 kokerr qepe
disa thelpinj hudher
1 dege rozmarine
1 gjethe dafine
1 gote vere te bardhe
pak miell
vaj
kripe

PERGATITJA:Pastrohet mire plendesi i vicit lahet dhe pritet ne rripa. Pervelohet
per 5 min ne uje te valuar dhe e shplajme ne uje te ftohte.
Grijme
qepen e kavardisim me gjalpin dhe me pak vaj dhe pak miell. Pastaj
hedhim plendesin e prere, hudhrat dhe rozmarinen , dafinen dhe kripen.
E
lejme te zieje per rreth 15 min se bashku me veren dhe pak qumesht.
Gjate zierjes nese ka avulluar shtojme uje sa te mbulohet komplet,
hedhim domatet e prera ne kubike te vegjel dhe vazhdon zierja ne
tenxheren e mbuluar.e lejme te zieje derisa te valoje mire!!

Ju Befte Mire Receta gatimi - Faqe 9 Smiley

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:19

Tave Kosi
Për 4-5 persona duhen:
Mish 500 g. gjalpë 2 lugë gjelle, vezë 2 kokrra, kos 3 gota uji, miell 2 lugë gjelle, oriz 1 lugë gjelle,kripë.

Tava
e Elbasanit përgatitet me mish qengji ose dashi. Po të jete me mish
qengji ai piqet drejtëpërdrejtë ndërsa me mish dashi zihet më parë.
Mishi pritet në thela, vendoset në tepsi, i hidhet përsipër gjalpë dhe
futet në furrë ose në tavë me korent. Herë pas herë i hidhet nga pak ujë
që të mos thahet. Pasi të piqet hiqet nga furra.
Në tenxhere me
gjalpë kaurdiset pak miell derisa të zverdhet, por jo të skuqet; shtohet
lëngu i mishit të pjekur i holluar me ujë, përzihen dhe vlojnë derisa
të krijohet një salcë e trashë. Hiqet nga zjarri, ftohet dhe pastaj i
shtohen kos, vezë, kripë dhe përzihen mirë. Në tavë hidhet oris gjysmë i
zier, radhiten thelat e mishit, sipër hidhet masa e përgatitur, pak
gjalpë dhe piqet në furrë.
Në qoftë se është mish dashi, ai më parë
duhet të ziejë. 10-15 minuta para përfundimit të zierjes së mishit,
hidhet pak oriz. Në tenxhere rrihen vezët, shtohet miell, kos, lëng
mishi, gjalpë dhe kripë.
Copat e mishit vendosen në tavë së bashku me
orizin, mbi to hidhet masa e përgatitur dhe gjalpë i freskët. Piqet në
furrë derisa në sipërfaqe të krijohet një cipë e kuqe.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:19

Kulaci tipik shqiptar behet keshtu:

Ne nje ene hidh miell.Hape
nje si grope dhe hidh uje te ngrohte( jo te nxehte).Kripe,Sode buke( jo
maja) dhe punoje brumin shume.Masat e ujit mati me sy.Brumi eshte pak i
forte( ne krahasim me ate te byrekut.Leje te vij per 30 min ne nje vend
te ngrohte.
Nxehe furren,lyeje me yndyr taven dhe shtroje brumin.Beji disa vrima me pirun dhe piqe ne 400 grad.
Ose mund ti ndash ne kulecka te vegjel dhe ti skuqesh.
Djath te bardhe,veze te zier .

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:19

Shendetlie

Për 25 copë duhen:
Miell
3 gota uji , sheqer 1 gotë uji, mjaltë 2-3 lugë gjelle, vezë 2 kokrra,
sodë një majë luge kafeje, arra 1-2 filxhanë kafeje, gjalpë 2 filxhanë
kafeje, pak vanilje dhe ujë 2 filxhana kafeje.
Për shërbetin:
Sheqer 3 gota uji, ujë 2 gota e gjysëm


një enë përzihen mirë vezët sheqeri, mjalti, gjalpi dhe në fund shtohen
arra. Pastaj hidhet miell i përzier me sodë. Zihet brumi i cili nuk
duhet të punohet shumë që të mos bëhet elastik. Brumi i përgatitur
vendoset në tavë të lyer me yndyrë, rrafshohet me dorë, lyhet sipërfaqja
me vezë, bëhen disa vija me pirun në formë rombi dhe hidhet shërbet i
vakur i aromatizuar me vanilje.

Filloni te gatuani dhe ju befshin mire.
Ose ndryshe sic thote populli gjak e dhjame.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:20

Sheqerpare.

Për 25 copë duhen:
Për brumin:
Miell 3 gota uji, gjalpë 1 gote, vezë 1 kokërr ose 2 të verdha, sodë një majë luge kafeje, pak vanilje, sheqer 1 gotë uji.
Për shërbetin duhen:
2 gota sheqer, një gotë e gjysmë ujë.

Rrihet
gjalpi me sheqer, shtohen vezët pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht
dhe në fund hidhet mielli i perzier me sodë. Zihet brumi i cili pritet
ne forma dhe shtrohen në tavë të lyer me yndyrë. Lihet të piqet për
20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur të vlohet i hidhet shërbet i
aromatizuar me vanilje. Duhet pasur kujdes që shërbeti të mos i hidhet i
nxehtë pasi sheqerparet qullosen.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:20

Kabuni me rrush te thate

Orizi
pastrohet, lahet dhe kaurdiset me gjalpe, pastaj shtohet leng mishi
(mundesisht dashi) ose uje, rrush I thate (shpelahet me pare ne uje te
vaket) pak kripe dhe vihet te zieje. Kur eshte thithur pothuajse I
gjithe lengu dhe ne siperfaqe jane krijuar vrima, hiqet nga zjarri,
perzihet me sheqer, kanelle e karafil te bluar. E mbulojme me kapak dhe e
leme 10-15 minuta ne vend te ngrohte. Masa hidhet ne forma ose ne
filxhane dhe pastaj permbyset. Per te erresuar ngjyren e kabunise, ne
qofte se duam, hedhim pak sheqer te djegur. Per kabuni masa e orizit dhe
e lengut merret si per pilaf te zakonshem: 1 kg oriz me 2 litra uje.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:20

Strudel me molle

Strudeli me molle mund te behet me brume te shkrifet biskotash ose me pete byreku.
Ne
miellin e situr te perzier me pak sode hapet nje grope ne mes dhe
hidhen veze, gjalpe, kos, kripe. Duke filluar nga mesi perzihet
dalngadale dhe zihet nje brume I forte I cili lihet te qendroje 20-30
minuta, pastaj happen pete me trashesi 2-3 mm dhe vendosen mbi nje
pecete. Mollet qerohen, grihen holle, perzihen me sheqer, kanelle dhe
mundesisht me pak galete te bluar per te pire lengun e molleve. Peta e
hapur lyhet me gjalpe dhe mbulohet me shtresen e molleve. Me ane te
pecetes mblidhet ne forme roleje, permbyset ne tave te lyer me yndyre,
lyhet siper me te verdhe veze, shphet ne disa vende me maje te thikes
dhe piqet ne furre per 25-30 min. Ne fund I hidhet sheqer puder.
Strudeli
mund te pergatitet dhe me pete byreku. Ne kete rast shtrohen 3-4 pete
njera mbi tjetren, sperkaten me gjalpe, vendosen mollet, mblidhet ne
forme roleje dhe piqet. Strudeli I cilesise se larte del kur pergatitet
me brum peta-peta (sfoljat).

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:20

Qumeshtor me pete e shurup

Me
miell, qumesht, sheqer e veze pergatitet nje krem qe quhet zakonisht
kremi pasticerise. Ne nje ene porcelani ose plastmasi rrihen vezet me
sheqer, shtohet pak uje dhe miell I situr, perzihen mire dhe duke I
perzier hidhet pak nga pak qumesht I nxehte. Gjithe masa hidhet ne nje
tenxhere vihet ne zjarr dhe duke e perzier lihet te zieje derisa te
trashet, hiqet nga zjarri, I hidhet vanilje, zbrazet ne ene te hapur dhe
lihet te ftohet duke e perzier here pas here qe te mos zere fund.
Nderkaq
zihet brumi si per byrek, hapet ne peta te holla te cilat thahen pak
dhe gjysma e peteve shtrohet mbi taven e lyer me yndyre. Gjate shtrimit
cdo pete sperkatet me yndyre. Mbi to hidhet kremi , sheshohet mire, dhe
perseri vihet pjesa tjeter e peteve te sperkatura me yndyre. Anet e
peteve mbeshtillen nga brenda, peta sperkatet siper me gjalpe dhe piqet
ne furre per gjysme ore. Pas pjekjes ftohet, pritet ne copa dhe pastaj I
hidhet shurupi.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:21

Pandispanje

Pandispanja mund te pergatitet ne dy menyra: e ftohte dhe e ngrohte.
Me menyren e pare brumi del me i fryre, ndersa me te dyten me i shkrifet.

Pergatitja
e pandispanjes me menyren e ftohte behet: Vezet ndahen vec te verdhat e
vec te bardhat. Te verdhat rrihen me sheqer, derisa te zbardhen e te
shrkihen kokerrizat e sheqerit. Masa shton vellimin gati 3 here. Ne te
njejten kohe mundesisht ne vend te fresket (rrahja behet e shpejte)
rrihen te bardhat e vezeve ne ene bakri te kallajisur, porcelani ose
plastmasi.

Ne fund te rrahjes, kur eshte krijuar nje shkume e
qendryeshme masa fillon sikur te pritet, shtohet nje sasi e vogel sheqer
puder ose sheqer, i cili e permireson strukturen e mases. Rrahja
nderpritet kur te bardhat e vezeve shtojne vellimin e tyre 4-5 here. Ne
rast se te bardhat e vezeve nuk jane rrahur mire, atehere ne to krijohen
flluska te medha ajri, te cilat gjate perzierjes plasin dhe brumi behet
i ngjeshur. Ne te verdhat e vezeve te rrahura me sheqer hidhen te
bardhat (1/3 e sasise) pastaj duke e perzihet lehte hidhet mielli, ne
fund pjesa tjeter e te bardhave. E gjithe kjo mase perzihet lehte me
kujdes nga poshte-lart qe te mos ulet.

Brumi i gatshem hidhet ne
taven e lyer me yndyre e te pudrosur me miell dhe pieqet per 25-30
minuta. Gjate pjekjes kapaku i taves nuk duhet te hapet te pakten 15-20
min e para, pasi embelsira ulet.
Pergatitja memenyren e nxehte: vezet
bashke me sheqerin hidhen ne ene me fund sferik. Tenxherja vihet ne ane
te sobes ose futet ne tenchere me te madhe me uje te nxehte. Ketu ato
rrihen duke i ngrohur deri ne temperaturen e qumeshtit kur e zeme kos.
Hiqet nga soba ose banja me uje dhe duke vazhduar rrahjen masa ftohet
deri ne temperaturen e dhomes (rreth 2-Cº) sepse po te jete e ngrohte,
perzierja nuk behet e mire dhe pandispanja del e ngjeshur.
Pastaj perzihet me miellin dhe hidhet ne taven e lyer me
yndyre dhe te pudrosur me miell. Tava nuk mbushet plot, por ne 3/4 e
lartesise pasi gjate pjekjes brumi rrit vellimin dhe derdhet. Siperfaqja
e brumit sheshohet me thike dhe piqet per 25-30 min. Pas pjekjes lihet
te ftohet, pastaj pervelohet me shurup ose ne qofte se do te perdoret
per torte lihet e thate.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:21

Kompekaj

Kompekaji
eshte pandispanje e perzier me kakao dhe arra, e pjekur ne tave, e
shtruar me 5-6 peta byreku poshte, po ashtu dhe siper.
Nga sasia e
miellit hiqet gjysma dhe zihet brumi si per byrek, ndahet ne dy pjese;
secila pjese hapet ne pete me trashesi 4-5 mm. Siperfaqja e tyre lyhet
me gjalpe dhe mbeshtillet ne forme roleje. Lihet 10-15 minuta qe brumi
te fitoje elasticitet. Cdo role ndahet ne dy pjese dhe nga cdo pjese
hapen pete pak me te medha se madhesia e tepsise. Tepsia lyhet me
yndyre, shtrohen mbi te dy petet e sperkatura me gjalpe, mbi te cilat
hidhet mbushja nga brumi pandispanje iperzier me arra te grira e kakao.
Mbeshtillen anet e peteve mbi mbushjen dhe strohen 2 petat e siperme te
sperkatura me gjalpe. Anet e teperta mbeshtillen nga brenda, siperfaqja
lyhet me te verdha vezesh dhe piqet.
Mbushja pergatitet ne ket
emenyre: vezet rrihen me sheqer derisa te krijohet nje mase e fryre e
qendrueshme. Hidhet pak nga pak mielli i perzier me arra te grira dhe
kakao, perzihen me kujdes qe brumi te mos bjere dhe hidhet ne tepsi me
petet e shtruara.
Per pergatitjen e kompekajit peta e poshtme dhe e
siperme mund te behet dhe nga petet e zakonshme te byrekut. Kompekaji i
pjekur pritet ne copa, ftohet dhe mbi te hidhet shurup i nxehte.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:21

Pasta ne akull

Pergatitet
me pare pandespanja. Per kete ne ene porcelani rrihen vezet me sheqer
derisa te behet nje mase e fryre dhe e qendrueshme ne tel. Hidhet
mielli, perzihet lehte qe te mos ulet brumi, hidhet ne tave te lyer me
yndyre dhe piqet ne furre ne temperaturen 150-170 Cº. Ne nje ene tjeter
jo alumini rrihen vezet me sheqerin, hidhet mielli, qumeshti i valuar
dhe i ftohur pak, vihet sa te marre vale, hiqet nga zjarri, si te ftohet
pak hidhet vanilje, bajame te pjekura e te grira, ajke ose gjalpe dhe
perzihet mire. Merret pandespanja e pergatitur, ndahet ne tre shtresa
dhe shtrohet nje pjese ne tave ose forme, hidhet nje pjese e kremit,
hapet ne te gjithte peten. Siper vihet nje pete tjeter me pandespanje,
qe laget me konjak ose liker, hidhet perseri krem. Vendoset peta tjeter,
lyhet me krem te perzier me kakao, duke bere persiper dhe zbukurime.
Vendosen kokrra receli dhe vihet ne frigorifer ne ngrirje. Gjate
servirjes pritet ne copa vihet ne pjate ose mblidhet me leter celofoni.
Pasta gjithnje mbahet ne ngrirje qe te ruaje formen.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:22

Tullumba

Për 25 copë duhen:
Për brumin:
Miell 1 gotë, vaj ose gjalpë 2-3 lugë gjelle, vezë 3-4 kokrra, pak kripë e sheqer, ujë trecerek gote.
Për shurupin:
Sheqer 2 gota, ujë 2 gota, vaj për skuqje.

Brumi
për tullumba përgatitet duke zier në uje miell së bashku me gjalpë ose
yndyrë tjetër dhe pas zierjes ky brumë përzihet me sasi të madhe vezësh,
Për ti dhënë formën tullumbave përdoret një vegël e dhëmbëzuar. Forma
mbushet me brumë dhe vihen të piqen nga të dyja anët në zjarr të nxehtë.
Pas skuqjes hiqen nga zjarri dhe hidhen në shërbet të ftohtë ku mbahen
1-2 ninuta. Pastaj hiqen dhe rreshtohen në pjatë.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:22

Paluze me fruta te ndryshme

Paluzet
pergatiten me cdo lloj frute dhe ndonjehere sipas nevojes mund te
pergatiten edhe nga lekurat e molleve e te ftonjve. Frutat pasi zihen,
kullohen, shtrydhen ose kalohen ne site. Pjesa e pangrenshme e mbetur ne
kullese hidhet, ndersa tuli perzihet me lengun ku jane zier frutat. Ne
kete leng hidhet sheqer dhe vihet ne zjarr derisa te marre vale.
Ndersa
ne nje ene tjeter tretet niseshte me pak uje dhe duke e perzier e
hedhim ne lengun qe vlon, perzihet shpejt qe te mos krijohen kokrra,
mbahet ne zjarr per 2-3 min derisa massa te trashet dhe te behet
transparente.
Paluzja mund te behet e trashe ose e holle; kjo varet
nga sasia e niseshtese qe do t'i hidhet. Zakonisht ato behen mesatare
duke perdorur 1 luge kafeje niseshte per nje racion. Paluezes gjate
zierjes mund t'i shtohet pak limontoz. Paluzet me pikante jane ato qe
pergatiten me frutat e tharta si thane, vishnje e ftonj.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:22

Krem vanilje

Te
verdhat e vezeve ose krejt vezet rrihen me sheqer dhe pak uje, pastaj
shtohet niseshte. Masa perzihet mire dhe duke e perzier pak e nga pak
shtohet qumesht i nxehte. Vihet ne zjarr dhe perzihet vazhdimisht derisa
te marre vale (dmth sa te dalin flluskat e para). Hiqet nga zjarri, i
hidhet vanilje, perzihet dhe ndahet neper tasa. Siper i hidhet kanelle e
bluar.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:22

Krem kakao

Kakaoja
perzihet mire e mire me sheqerin derisa te mos kete me kokerriza, i
hidhet pak uje i nxehte dhe perzihet perseri. Pastaj shtohen vezet,
rrihen mire, i hidhet niseshte dhe ne fund duke e perzier vazhdimisht i
hidhet qumesht i nxehte. Masa vihet ne zjarr dhe duke e perzier lihet
derisa te trashet. Kremi i pergatitur hidhet neper filxhane dhe lihet te
ftohet.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:23

Krem caramel

Merret
pak sheqer, hidhet ne tigan dhe vihet ne zjarr deris ate shkrihet dhe
te marre ngjyre te erret, por jot e digjet. Sheqeri I karamelizuar
hidhet neper forma ose ne taven me korent. Ne nje ene porcelain ose
plastmasi (jo alumini) rrihen vezet me sheqer, pak e nga pak shtohet,
qumesht I nxehte, duke e perzier vazhdimisht derisa te shkrihet sheqeri.
Ne fund shtohet vanilje ose cipe limoni dhe sipas deshires mund te
shtohet pak sheqer I djegur I shkrire me uje, per t’I dhene arome dhe
ngjyre. Masa e pergatitur hidhet neper forma qe vendosen ne tave me uje
te vaket dhe vihen ne furre derisa te mpiksen dhe ne siperfaqe te
krijohet nje cipe e kuqe. Ne mungese te furres krem karameli mund te
pergatitet dhe mbi zjarr duke I vendosur format ne nje tenxhere te
ceket. HIdhet uje derisa te arrijne pergjysme, mbulohen me kapak dhe
lihen sa te mpiksen. Ne kete rast ne siperfaqe nuk krijohet cipe e kuqe.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:23

Paste e shkrifet me recel

Gjalpi,
sheqeri, vezet dhe pak kripe hidhen ne nje ene, perzihen me luge druri
derisa te krijohet nje mase e njellojte. Ketu hidhet mielli i perzier me
pak sode dhe zihet brumi duke mos e punuar shume. Sasia e madhe e
gjalpit ne brum ben qe ai te jete i shkrifet. Ne qofte se pastat duam
t'i bejme edhe me te shkrifeta, atehere hidhen vetem te verdhat e
vezeve, ndersa te bardhat zevendesohen me te verdha te tjera, pasi te
bardhat zakonisht e forcojne brumin. (Nga ky brume mund te pergatiten
dhe biskota te shkrifeta.) Me pas 3/4 e brumit hapen ne pete me trashesi
1.5-2cm. Hapja mund te behet edhe drejtperdrejt ne tave te lyer me
yndyre, siper hidhet nje shtrese receli, rrafshohet, ndersa pjesa e
mbetur e brumit perzihet me pak miell qe te forcohet, hapet ne pete te
holla dhe pritet ne forme shirirti (1.5cm gjeresi). Keta shirita
vendosen mbi recel ne forme rrjete. Pastaj embelisra piqet 20-25min. (ne
fund del pak a shume si fruit pie)

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Thu 21 Jun 2012 - 18:23

Gliko me arra

Per pergatitjen e kesaj embelsire mire do ishte te gjeheshin arra te pa bera plotesisht.
Arrave
u pritet pak pjesa e bishtit dhe maja, shphen ne mes me shtize, u behen
disa shpuarje ne lekure, lihen ne uje te ftohte te rrjedhshem ose 12-20
ore duke ua nderruar ujin, zihen 5-8 min dhe lihen prape ne uje te
ftohte 10-12 ore, duke ua nderruar ujin here pas here. Arrat vihen ne
uje me gelqere 20-30 min, kulohen, lihen ne uje te ftohte 2-3 ore,
shpelahen dhe vihen ne tenxhere duke u dhene 2-3 vale, pastaj kullohen.
Nga sasia e sheqerit e caktuar per 1 kg arra hidhet 250 g nje here ose 1
got plot, 2 gota uje ose dhe me teper, sa te mbulohen arrat dhe zihen
8-10 min, kullohen dhe shurupi lihet ne nje ene. Merren arrat, u hapet
vendi i shpuarjes me shtize dhe vendosen thelpinj bajame te zbardhura me
uje te valuar.
Ne tenxhere ku eshte shurupi hidhet pjesa tjeter e
sheqerit, zihet 10-15 min, hidhen arrat dhe zihen 15-20 min. Lihen per
24 ore dhe perseritet zierja 3-4 here. Glikoja pas pergatitjes lihet 2-3
ore ne diell dhe vendoset ne ene qelqi pa pika uji.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Ariel Fri 18 Jan 2013 - 8:38

Meqe e kisha gatuar dje....dhe thash do e shkruaj ktu.

Pule e pjekur me birre.

Pasi e kemi lare pulen mire...e ferkojme me limon...me pas me hudher te grire...e kriposim...i hedhim rozmarine dhe e leme 10 min ne qetesi te marinohet.
Ne tave shtrojme leter alumin...vendosim pulen me erezat...e sperkasim me vaj ulliri....i hedhim dhe nje shishe birre dhe e mbulojme perseri me leter alumin duke mos e lene birren te dale jashte letres... E fusim ne furre me 250 grade per rreth nje ore....nese doni mund ti fusni dhe patate te grira dhe behen bashke....per me pak mundim i beni bashke.
Behet shuuume e shijshme.
(Mund ta prisni pulen ne thela para pjekjes per me kollaj...mund te behen edhe kofsha pule apo gjokse pule...si ti keni)


Receta gatimi - Faqe 9 0--1c68
Ariel
Ariel
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : Ke shpia ime
Postime Postime : 15707
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 14/06/2010
Mosha Mosha : 101
Hobi Hobi : Udhetimet, vdes per pushime larg

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:14

Pasul në tavë
Receta gatimi - Faqe 9 Pasul-ne-tave
Perberesit:

  • 1 kg pasul
  • 2-3 qepe
  • 3 thelpinje hudher
  • 1 purri(presh)
  • Flete dafine,melmesa
  • 1 karrote
  • 1 spec djeges(sipas shijes)
  • 1 luge miell (mundesisht miell misri por edhe mielli I zakonshem mundet)
  • Vaj per fergim

Udhezimet:
Pasuli lahet dhe zihet me uje te bollshem dhe kullohet (lihet pak uje ne nje ene tjeter). Ne nje tigan te thelle qitet vaji diku 100 ml  dhe grihet qepa dhe kurdiset derisa  zbutet mire dhe pastaj shtohen hudhra e grire imet.pastaj shtohet purrini I grire imet vetem trungu dhe perzihen ne zjarre te ngadalshem derisa te zbuten mire perimet  dhe gjithashtu shtohet edhe karrota e grire ne rende ,speci dhe pasi te zbuten te gjitha i shtohet mielli dhe perzihet derisa merr ngjyre ari dhe ne fund fare i shtohet melemsa (kripa dhe vegeta sipas shijes), pastaj fletet e dafines te coptuara dhe krejt ne fund i shtohet biberi i kuq e pastaj shtohet pasuli i kulluar mire dhe pasi perzihet pak i shtohet uji qe kemi ndare me heret nga zierja e pasulit dhe krejt kete permbajtje e qesim ne ene te dheut dhe e fusim ne furre qe te rreshket por jo edhe shume qe mso te behet edhe shume i thate pasuli (me pak lenge eshte me i shijshem)

Ne munegese te taves se dheut ben edhe ndonje tave teter.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:15

Çorbë patatesh me bisht viçi të tymosur
Receta gatimi - Faqe 9 %C3%87ORB%C3%8B-PATATESH-ME-BISHT-VI%C3%87I-T%C3%8B-TYMOSUR
Përbërësit:

  • 1 bisht viçi I prerë në disa pjesë,
  • 2 qepë,
  • 1 karotë,
  • 1 spec,
  • 1 kg.patate,
  • kripë,
  • piper,
  • specall,
  • 1 fletë dafine,
  • majdanoz,
  • vaj ulliri ose gjalpë.

Udhëzimet:
Në tenxhere me yndyrë fërgohet qepa,karota dhe speci gjersa të zbuten pak. Shtohet piperi,1 lugë specall,dafina dhe mishi I prerë. Së bashku fërgohen 5 min.në zjarrë të ulët,pastaj shtohet ujë I nxehtë sa të mbulohet mishi për 2 gishtërinjë. Mishi zihet në zjarrë të mesëm gjersa të zbutet e sipas nevojës shtohet nga pak ujë. Hidhen patatet e prera në copa të mesme,çorba kriposet sipas shijes dhe zierja vazhdon gjersa të zihen patatet. Hidhet majdanoz I prerë imët dhe gjella e nxehtë shërbehet me speca turshi ose lakër rasoji.

/recetatecekes.com

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:15

Qofte me salce te bardhe
Receta gatimi - Faqe 9 Qofte-me-salce-te-bardhe
Përbërësit:

  • 500 mish i bluar
  • 100 gr oriz gjysem i zier
  • 1 ve
  • 1 qepe
  • 2 luge miell
  • Magdanoz, krip, biber

Salca:

  • 400  gr shmant
  • 2 qepe te vogla
  • 1 luge miell
  • 2-3 filgjana uje
  • Kripe, biber
  • Udhëzimet:
    Mirren qepa dhe grihet imet dhe perzihet me mishin ,orizin,vezet ,miellin,kripen, biberin dhe magdanozin dhe perzihet mire kjo mase derisa te kompaktesohet, Ne nje ene qitet nje sasi uji derisa te mbulohen qoftet dhe pasi te vloj kjo sasi uji qiten qoftet te ziejne ne uje vale. Gjate kesaj kohe sa qoftet ziejne pragaditet salca ne ket menyre:
    Grihet qepa dhe zbutet ne pak vaj dhe pastaj shtohet mielli duke perzier vazhdimisht qe te mos behen kokrra te miellit dhe pastaj shtohen 2-3 filgjana uje dhe kur te jete avulluar se paku gjysma e ujit atehre i shtohet shmanti dhe kriposet sipas shijes dhe ne kete mase qiten qoftet e ziera dhe lihen edhe pak te ziejne se bashku.Kjo mase servohet me nje baze te pastave te ziera me uje e krip dhe zbukurohet me magdanoz te fresket.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:17

Speca te mbushura
Receta gatimi - Faqe 9 Speca-te-mbushur-receta-gatimi
Specat e mbushura pregatiten ne te gjithe boten ne menyre te ndryshme. Ato jane gjithashtu nje recete tradicionale e kuzhines Shqiptare. Kjo eshte menyra jo vegjetariane sesi ne e gatuajme kete pjate, me mish te grire.
[ingredients title="Perberesit"]

  • 4 speca mesatare per mbushje
  • 300gr mish te grire
  • 300gr oriz
  • 400gr domate te konservuara
  • 1 qepe e madhe e prere holle
  • koper e fresket e grire holle
  • majdanoz i fresket i grire holle
  • kripe
  • piper i zi i sapobluar
  • vaj ulliri

[/ingredients]
Parangrohim furren ne 220°C.
Me ndihmen e nje thike te mprehte, presim pjesen e siperme te specave perreth kercellit ne forme rrethore dhe e vendosim menjane. Pastrojme brendesine e specave nga fijet dhe farat dhe pregatisim mbushjen e tyre.
Ne nje tigan kaverdisim qepen me vaj ulliri derisa te zbutet, shtojme mishin e grire, orizin, kopren, majdanozin, salcen e domateve, kripe, piper te zi, 1 gote uje dhe e gatuajme per rreth 10 minuta.
Mbushim specat me kete perberje dhe i vendosim pjesen e siperme si kapele.
I veme ne tave duke i rradhitur dhe harxhen e mbetur e shperndajme rreth e qarke specave. Shtojme 1-2 gota uje dhe i pjekim ne furre per rreth 20-30 minuta, apo derisa orizi dhe specat te jene zbutur, duke shtuar uje nese eshte e nevojshme.
Foto nga: http://yummania.wordpress.com

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:18

Çorbë me pulë dhe misër
Receta gatimi - Faqe 9 %C3%87orb%C3%AB-me-pul%C3%AB-dhe-mis%C3%ABr
Përbërësit:

  • 1 filxhan karrota të ngrira, të paketuara
  • 1/2 e filxhanit, qepë të prerë
  • 2 lugë supe margarinë apo gjalpë (buter)
  • 2 lugë supe mielli
  • 1 1/2 fe filxhanit, qumësht
  • 1 kanaqe e vogël (200-300 gr) misër me kremë
  • 1 kockë për supë pule
  • 2 kanace me copa pule
  • 1 kancae speca të kuq të ëmbël, të kulluara
  • 1/8 – 1/4 lugë caji, piper

[b]Udhëzimet:[/b]
Në një tengjere të madhe gatuaji karrotat dhe qepën në margarin ose buter të nxehtë, për dy minuta. Shpërndaje miellin në këtë përzierje; ngadalë e derdh e qumështin brenda.
Shtoji edhe misrin, kockat e pulës për supë, pulën e pakulluar, specat e kuq të ëmbël dhe piperin. Le të zihen këto së bashku deri sat ë vlojnë dhe ule temepraturën.
Le të zihen për 3 minuta. Shpërndaje në enë të thella. Servoje më bukë të hollë të gjatë, nëse dëshironi.
Receta gatimi - Faqe 9 %C3%87orb%C3%AB-me-pul%C3%AB-dhe-mis%C3%ABr1

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:20

Pilaf
Receta gatimi - Faqe 9 Pilaf-638x478
Pilafi është ushqim i shpejtë dhe i lehtë për tu përgatitur. Përdoret shumë shpesh si ushqim përcjellës i gjellërave të ndryshme në kuzhinën shqiptare.
Përbërësit:

  • 3 gota oriz
  • 6 gota ujë
  • 1 filxhan vaj
  • 1 lugë gjelleje kripë
  • 1 grusht fide per supë sipas dëshirës
  • Biber i zi

Receta gatimi - Faqe 9 Pilaf

Receta gatimi - Faqe 9 Pilaf1Receta gatimi - Faqe 9 Pilaf2Receta gatimi - Faqe 9 Pilaf3

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:21

Fërgesë verore me speca dhe domate
Fergesa, kuptimi i se ciles tekstualisht do te thote dicka e skuqur, ne fakt konsiston ne nje lloj salce te trashe e cila lyhet mbi buke apo mund te sherbeje si shoqeruese e nje pjate te dyte. Ajo me e njohura ne vendin tone eshte sigurisht fergesa Tiranase (receten e se ciles mund ta gjeni ketu), por ne ditet e nxehta te veres gatuhet mjaft edhe fergesa me speca dhe domate e cila mund te konsumohet edhe e ftohte.
[ingredients title="Perberesit per 4 persona"]

  • 5 domate mesatare
  • 5 speca jeshil, te kuq ose te verdhe
  • 3 thelpinje hudher
  • 5 luge gjize
  • 3 veze
  • pak spec djegs pluhur
  • 1 tufe majdanoz
  • kripe
  • piper
  • vaj ulliri

[/ingredients]
Si fillim, lajme mire specat, i ndajme ne dy pjese, u heqim farat dhe fijet e brendeshme dhe i presim ne copa te vogla ose ne shirita. I kaverdisim ne pak vaj ulliri bashke me hudhren e grire per rreth 10 minuta ne zjarr te avashem me kapak te mbyllur.
Nderkohe, grijme domatet ne mikser derisa t’i reduktojme ne purè, ia shtojme kete mase specave te skuqur, i rregullojme me pak kripe dhe i leme ne kete menyre te gatuhen ne zjarr te avashem derisa salca te trashet dhe yndyra te dale ne siperfaqe.
Pas kesaj, e heqim fergesen nga zjarri dhe i shtojme gjizen, vezet e plota, specin djeges, pak piper, majdanozin e grire holle te cilet i perziejme shume mire derisa fergesa te rezultoje homogjene. E vendosim akoma edhe per 3-4 minuta ne zjarr duke mos e cuar ne zierje, e leme te ftohte pak dhe e servirim.
*Keshille: Ne disa krahina, fergeses i shtojne edhe ndonje qepe te njome te prere holle te cilen e kaverdisin bashke me specat. Gjithashtu ne vend te gjizes, mund te perdorni edhe djathe te therrmuar imet me dore.
Nje tjeter variant i fergeses eshte te skuqim fillimisht specat e plota, dhe me pas ne yndyren e tyre skuqim domaten bashke me perberesit e tjere si mesiper.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:23

Pancakes me fruta pylli

Perberesit per 4 persona:


  • 250gr gjize
  • 150ml qumesht
  • 100gr miell
  • 2veze
  • sheqer i kuq
  • 50 gr maja per embelsire
  • gjalpe
  • 200gr fruta pylli


Pergatitja:
Lajme frutat e pyllit dhe i vendosim ne nje tenxhere, shtojme 2 luge sheqer te kuq dhe 100 ml uje.
Leme te zjejne perreth 10' ne zjarr te ngadalte, derisa frutat te jene te buta dhe si shurup.
Ne nje tas thyejme vezet, bashkpojme gjizen, miellin,niseshten, qumeshtin dhe pakez kripe. Perzieni te gjitha fillimisht me luge druri e me pas me mikser. Ngrohim nje tigan me diameter rreth 12cm e lyejme me pak gjalpe dhe hedhim mbi te nje garuzhde brume. pasi te jete pjekur nga njeri krah pancakes, e kthejme ne krahun tjeter dhe leme te piqet. Veprojme ne te njejten menyre me te gjitha petullat apo pancakes e tjera.
Serviren te ngrohta duke i shtruar njera mbi tjetren dhe duke i mbuluar me frutat e pyllit. Receta eshte gati, ju befte mire!
Receta gatimi - Faqe 9 Pancakes

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:24

recete gatimi ballokume elbasani


Ballokume elbasani
Kjo recete gatimi eshte embelsire karakteristike e zones se Elbasanit.
Ballokume  gatuhet kryesisht ne diten e veres ne 14 mars

PERBERESIT:




  • 1kg miell misri
  • 100 gr miell gruri
  • 8veze 
  • 400gr gjalpe
  • 50ml qumesht 
  • 1kg sheqer


PERGATITJA


Ballokumet do te pergatiten ne kete menyre:

Tretim gjalpin ne nje tenxhere dhe me pas e bashkojme me sheqerin duke e rrahur derisa te formoje nje shkume te bardhe.
Ne nje tas, perziejme vezet e plota me qumeshtin dhe me pas i bashkojme me gjalpin duke rrahur vazhdimisht. bashkojme te dy llojet e miellit me masen e mesiperme dhe vazhdojme te rrahim me pirun.
Leme brumin e ballokumeve te pushoje perreth 20' Nese pas kesaj kohe

brumi na duket i qullet do ta punojme perseri duke shtuar dhe pakez miell.
Ndajme brumin ne rrathe me madhesi mesatare, i shtypim me dore dhe i vendosim ne enen e pjekjes.

Ballokumet, preferohet te piqen ne ene bakri ose qelqi.
Pjekja do te behet ne furre te parangrohur ne temperature 170 °

Receta eshte gati. Ju befte mire!

Receta gatimi - Faqe 9 Ballokume

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi - Faqe 9 Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Faqja 9 e 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi